OTKRIVAMO! EVO KO LOBIRA ZA UHAPŠENOG BELIVUKA: Ovo je Veljin kum, koji preti Srbiji

Autor:

Hronika

27.02.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji je preko jednog bosanskog portala zapretio vlastima u Srbiji osvetom zbog hapšenja Veljka Belikvuka je Radoje Živković, saznaje Srpski telegraf. On je Belivukov kum i u rođačkim je vezama sa Radojem Zvicerom, vođom "kavačkog klana".

RepublikaFoto: Printscreen
Krio se ispod maske: Živković i Belivuk

Dobro obavešteni izvor za Srpski telegraf objašnjava da je 24. 12. 2012. protiv Živkovića bila raspisana međunarodna poternica zbog razbojništva. On je uhapšen tek posle skoro godinu dana, 6. 11. 2013, što govori o njegovim vezama i uticaju "kavačkog klana" na delove policije u regionu. Nikšićka policija registrovala ga je kao "bezbednosno interesantnu osobu", ali to nije bilo dovoljno da se uhapsi ranije.

Ovo i ne čudi ako se zna, navodi naš izvor, za povezanost "kavačkog klana" i njegovih gazda u Crnoj Gori sa ostacima režima Mila Đukanovića u tajnoj službi te države (ANB). Ove strukture sada ulažu milione evra u operaciju čiji je jedini cilj da se sada na svaki mogući način amnestira i opere Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja. Prema saznanjima do kojih je Srpski telegraf došao u bezbednosnim strukturama, iza oglašavanja Belivukovog kuma preko jednog bosanskog portala, o čemu je naš list pisao, stoje upravo Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore, odnosno njeni delovi, koji su i dalje odani Đukanoviću, i vođe "kavčana" iz Kotora, a pre svih Radoje Zvicer.

Foto: Republika
Radoje Živković

- Nije slučajno Belivukov kum dobio veliki prostor u medijima da ispriča srceparajuću priču o tome da Velja Nevolja ne bi ni mrava zgazio i da je on, u stvari, jedan humanitarac, a ne vođa kriminalnog ganga. Usput, nije propustio ni da zapreti da će Velja izaći za šest-sedam meseci i da će onda svi koji su, navodno, lagali o njemu morati da snose posledice. Optužio je i vlast u Srbiji, odnosno SNS, kako je precizirao, da su namestili hapšenje Belivuku i to zato što im ne odgovara jaka južna tribina na stadionu Partizana - objašnjava sagovornik našeg lista i dodaje da nema nikakve sumnje i da to pokazuju i operativna saznanja, da su se ANB i "kavčani" udružili i da neće birati sredstva da na svaki mogući način pokušaju da izvuku Velju Nevolju.

"Napravili ste mit da je kasapin"

Belivukov kum je u razgovoru za bosanski portal Provjereno izneo da je ovaj uhapšen jer "nekome smeta jaka tribina".

- Jaka tribina, jak Partizan, a jak Partizan smeta centrima moći, tj. SNS, da budemo direktni i otvoreni. A to što mu se stavlja na teret da je ubica, to bih pitao ja vas, novinare, jer ste vi napravili takav mit o tom čoveku da je kasapin koji kida jezike i igra fudbal ljudskom glavom. Koliko je samo usta hranio kum i koliko je samo humanitarnih akcija pokrenula tribina - rekao je Belivukov kum i zaključio:

- Ja se nadam da će izaći za šest-sedam meseci, pa da krene da tuži sve medijske naslove bez dokaza. Strašni ste.

Kako kaže naš izvor, o vezama Belivukove grupe, vođa "kavčana" u Crnoj Gori i Milove tajne službe postoje saznanja odranije, a ona su potvrđena kada je Velja Nevolja nedavno boravio u Crnoj Gori i posebno sada, nakon hapšenja.

O ovome je govorio i Nebojša Medojević, lider Pokreta za promene, koji je bio deo pobedničke koalicije u Crnoj Gori na izborima 30. avgusta. On je čak objavio da su Đukanović i njegovi ljudi iz ANB obezbedili Belivuku i njegovom saradniku Miljkoviću helikopter koji bi ih odvezao iz Kotora u Srbiju, ali da je vazdušna kontrola Srbije sprečila ulazak u naš vazdušni prostor letelici koja je prijavila da vozi pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme. Prema Medojevićevim informacijama, iz ANB je stigao i nalog da se prema Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora tokom njegovog boravka u Crnoj Gori.

Belivuk je uhapšen 4. februara ove godine, zajedno za još 21 članom kriminalne grupe. Osumnjičeni su za ubistva, iznude, otmice, reketiranje...

Žandarmerija upala u restoran "Kasina"

Tužilaštvo za organizovani kriminal paralelno sa istragom protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića vodi i predistražni postupak u kojem se ispituju finansijski tokovi kriminalnih aktivnosti ove organizovane kriminalne grupe. U petak je Žandarmerija sa dugim cevima i psima-tragačima upala u restoran "Kasina" u centru Beograda, koji je detaljno pretresen. Za obezbeđenje "Kasine" bila je zadužena Belivukova ekipa. Suvlasnik "Kasine" je Aleksandar Kajmaković poznatiji kao Aca Bosanac, koji je dan ranije saslušan u policiji u svojstvu građanina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
sanjas150486

28.02.2021 21:01

Zuca, nadam se da si ok. poz.iz pg.

zuca150486

28.02.2021 21:04

izvor, pa resife :D