GDE JE ČOVEK!? Odloženo suđenje za ubistvo pevačice! ZORAN MARJANOVIĆ SE NIJE POJAVIO!

Autor: Republika

Hronika

24.02.2021

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu za 8. april, zbog izostanka Marjanovića i njegova dva advokata.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

Marjanović je izostanak opravdao samoizolacijom, jer je bio u kontaktu sa braniocem Nikolom Dumnićem koji je zaražen kovidom 19, a iz istog razloga izostao je i Marjanovićev branilac Veljko Delibašić koji je takođe u samoizolaciji.

Sud u nastavku suđenja treba da ispita i veštake za blato (pošto je pevačica ubijena na nasipu punom blata, koje je pronađeno i na njeom telu i na Zoranovim pantalonama) iz Nacionalno kriminalističkog tehničkog centra, veštake za telekomunikacije, kao i veštaka psihijatra.


Nakon toga odlučiće o svedocima koje je predložila odbrana na prošlom suđenju - a to su dve pevačice, koleginice ubijene Jelene.

U pitanju su Sandra Prodanović zvana Afrika i Indira Aradinović Indi.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

 

 

Komentari (0)

Loading