MLADIĆ SRPSKOG POREKLA USMRĆEN U FILADELFIJI: Milanov ujak tvrdi da se on NIKAD ne bi potukao s nekim!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica razbojnika pokušala da opljačkaju Lončara i jedan od njih mu je pucao u grudi.

RepublikaFoto: Printscreen
KAMERE SVE SNIMILE: Ubica puca u Milana

Mladić srpskog porekla Milan Lončar (25) ubijen je preksinoć nedaleko od kuće u Filadelfiji dok je šetao psa. Ubio ga je jedan od dvojice razbojnika koji su pokušali da ga opljačkaju.

Milan je šetao psa u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulicu Džeferson, oko 19 sati prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija.

- Snimak razbojništva zabeležen je i na video-nadzoru. Na snimcima se vidi kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi - rekao je Skot Smol, inspektor policije u Filadelfiji.

Policija je pronašla nesrećnog mladica u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji.

Deo grada opasan po život

Iako ovo predgrađe Filadelfije nije poznato po nasilju i kriminalu, korona je to promenila, donevši besparicu i očaj zbog gubitka velikog broja radnih mesta i porasta nezaposlenosti, pa su u poslednje vreme čak i u tom nekada mirnom kraju zabeležena dva ubistva, četiri silovanja i 23 fizička i oružana napada s teškim povredama.

Lončar je hitno prevezen u univerzitetsku bolnicu Templ, gde je, uprkos svim naporima lekara, proglašen mrtvim u 19.30. Pljačkaši su nakon pucnjave pobegli s mesta zločina, a policija se nada da bi snimci s nadzornih kamera mogli da pomognu u pronalaženju ubica. Policija je raspisala nagradu od 20.000 dolara za trag koji vodi ka njima.

Milan je poreklom iz Srbije, ali je odrastao i školovao se u Filadelfiji. Diplomirao je na Templ univerzitetu u decembru 2019.

RepublikaFoto: Internet
OČAJNA: Milanova sestra Jelena

- Bio je najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno... Bio je nesebičan i uvek nasmejan... Tako harizmatičan... - izjavila je američkim medijima Jelena (27), Milanova sestra, koja živi samo nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj je Milan živeo.

Jelena je vest da joj je brat ubijen čula na radiju.

- Moja cimerka je odmah otišla na lice mesta. Opisala je policiji kako Milan izgleda i pitala da li je ranjeni mladić imao malog psa. Kada su joj rekli da jeste, shvatila je da je Milan ranjen - ispričala je kroz suze.

Majka: Tek je započeo život

Milanova i Jelenina majka Ejmi kaže da je nakon ove tragedije uništena.

- Tek je započeo život. Bio je zaposlen oko godinu dana, a devojka je uskoro trebalo da se doseli kod njega. Nema smisla, jednostavno, nema smisla ni razloga za ovo što se dogodilo. Nije učinio ništa loše, ništa pogrešno. Bio je toliko uzbuđen, sve mu je krenulo dobro, ovo, jednostavno, nije fer, nije pošteno... Ja mislim da su to bila neka deca, deca s pištoljima, odakle im - pita se neutešna Milanova majka.

RepublikaFoto: Printscreen
Milan Lončar

Na mestu pogibije pronađen je njegov mobilni telefon i ključevi, dok mu je novčanik ostao u kući.

- Ne znam da li je on bio meta ili su hteli da ga opljačkaju - priča Jelena i dodaje:

- Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa. Ne razumem...

Njih dvoje su, kako kaže, odrasli u Vejnu, a Milan je 2019. godine diplomirao na Templu, nakon čega se zaposlio u kompaniji za građevinski menadžment.

- Naš koledž tuguje za životom koji je prekinut na tako besmislen način - izjavio je dekan fakulteta na kome je Milan diplomirao.

Ujak žrtve Nikola Lončar obišao je ujutro mesto zločina. Posmatrao je krvave mrlje na trotoaru. Neko je u blizini ostavio upaljenu sveću.

- Bio je vrlo ljubazan. Mislim da se nikada ne bi borio ni sa kim - rekao je on.

Policija je raspisala nagradu od 20.000 dolara za trag koji vodi ka ubicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading