"NE POSTOJI DETE KOJE JE POPILO 70 TABLETA": Lekari otkrili u kakvom je stanju devojčica koja se jutros otrovala lekovima!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

30.11.2020

14:52

Devojčica iz Valjeva, za čije je navodno trovanje lekovima javnost jutros saznala, hospitalizovana je na Institutu za majku i dete, a njeno zdravstveno stanje je stabilno i nalazi se van životne opasnosti.

Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Najpre su u javnost dospeli navodi da je devojčica (14) popila više od 70 tableta antidepresiva posle čega su je roditelji pronašli u sobi u nesvesnom stanju.

Potom je zbrinuta u Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice, a odatle je prevezena na Institut za majku i dete. Prethodno je u javnost dospela dezinfromacija da je dete smešteno na Klinici za toksikologiju na VMA.

Međutim, prema informacijama iz Instituta za majku i dete, čini se da je i deo informacija u vezi sa trovanjem lekovima neistinit.

- Ne postoji dete koje je popilo 70 tableta. Devojčica koja je primljena u Institut jeste dovezena iz Valjeva sa pričom da je popila neke lekove - rekli su iz Instituta i dodali da kod njih nema deteta sa tako teškom kliničkom slikom.

Rečeno je i da je zdravstveno stanje hospitalizovane devojčice iz Valjeva dobro, ali nisu izneli bliže informacije o njenim godinama.

- Tačno je da je to dete potpuno dobro i da se oporavlja - rečeno je iz Instituta za majku i dete.

Komentari (0)

Loading