PALA NA DRUGOJ RATI: Policija nastavlja istragu protiv pomoćnice ministra, sumnjaju da je umešana u još KORUPCIONAŠKIH SKANDALA!

Autor:

Hronika

10.10.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je! Ono što je Srpski telegraf u nekoliko navrata najavljivao konačno se obistinjuje: pod udar zakona padaju i krupne ribe.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Naime, pomoćnica ministra poljoprivrede Daria Janjić Nišavić uhapšena je u petak u Beogradu oko podneva zbog sumnje da je primila mito od biznismena D. Č., koji je tom prilikom takođe lišen slobode.

- U pitanju je akcija koja je trajala duže od mesec dana, a pomoćnica, inače šefica Sektora za međunarodnu saradnju, uhapšena je kada je primala mesečnu apanažu od 1.000 evra - navodi izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal stoji da je "osumnjičena D. J. N. od osumnjičenog D. Č. primila mesečnu ratu unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede".

Policija je pretresla i kancelariju i druge prostorije koje je koristila Daria Janjić Nišavić. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, posle čega će biti izvedeni pred Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, ovo je bila druga rata koju je Daria Janjić Nišavić primila od D. Č.. Ona je, kao šefica Sektora za međunarodnu saradnju pri Ministarstvu poljoprivrede, koristila uticaj kako bi dodelila sredstva od stranih donacija i tu je uglavila D. Č., koji joj je zauzvrat isplaćivao mesečnu nadoknadu, deo novca koji je zarađivao od usluga pruženih Ministarstvu poljoprivrede. Policija nastavlja istragu jer postoji sumnja da je uhapšena pomoćnica umešana u još neke korupcionaške skandale.

Daria Janjić Nišavić bila je dugo zaposlena u Kancelariji za evropske integracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading