Novi KOVID elektronski sistem nadzora

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.10.2020

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović izjavio je da je test samoprocene na kovid-9, koji je dostupan na portalu eZdravlje, do sada uradilo više od 150.000 građana od čega skoro 72.000 onih koji su se vratili u Srbiju iz inostranstva i koji su morali da budu pod posebnim zdravstvenim nadzorom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ostali koji su radili taj test su građani Srbije koji nisu putovali, a koji su želeli da provere da li simptomi koje osećaju upućuju na korona virus, rekao je Jovanović na konferenciji u Palati Srbija.

 

Podsetio je na portalu eZdravlje građani mogu i da vide svoj rezultat PCR testa, te dodao da je pristup tom portalu moguć ili sa brojem zdravstvene kartice i LBO brojem ili direktno sa nalogom građana na portalu elektronske uprave.

- Na portalu E-uprava građani mogu od ove nedelje elektronski da zakažu termin za PCR testiranje na lični zahtev u nekoj od 26 laboratorija u 22 grada širom Srbije. Do sada, za samo nekoliko dana, oko 8.000 termina zakazano je putem ove usluge. Ova usluga je omogućena svim našim i stranim državljanima, bez prijavljivanja na portal - rekao je Jovanović i dodao da zakazivanje termina može biti izvršeno za najviše do pet članova porodice.

 

Podsetio je da na portalu Doniraj plazmu građani koji su se oporavili od Kovida 19 i koji u organzimu imaju antitela, mogu da se prijave ukoliko žele da doniraju krvnu plazmu i na taj način pomognu u lečenju obolelih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading