Preokret u slučaju kanibalizma iz Glogonjskog rita: Svi znali za dramu oca i sina, ali su ćutali

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihički bolesnik D. M. (39) iz Glogonjskog rita kod Beograda odveden je u petak na Infektivnu kliniku zbog sumnje da je jeo delove tela preminulog oca Aleksandra, čiju smrt nije prijavio nedelju dana. Međutim, prema najnovijim informacijama iz istrage, telo starca je bilo u fazi raspadanja, ali nema tragova da se odigrao kanibalski čin.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Užas se dogodio iza ovih vrata

Javnost je tokom vikenda bila šokirana prvom vešću koja se proširila po medijima. Navedeno je da je psihički rastrojen sin jeo delove tela preminulog oca, koji je u stanu već bio u stanju raspadanja. Tu vest prepričavali su i žitelji Glogonjskog rita sa kojima je juče razgovarala ekipa Srpskog telegrafa.

 

 

 

Kako smo saznali, kobnog dana malom zgradom širio se nesnosan smrad, pa je jedan stanar pozvao policiju, koja je provalila u stan oca i sina i zatekla telo starca na krevetu u fazi raspadanja, dok se njegov sin uplašio i sakrio, a zatim jedva rekao policajcima kako se zove i naglasio: "Ništa nisam jeo pet dana".

- Videla sam D. M. u petak, kada je došla policija. Sedeo je na klupi ispred zgrade i bio potpuno miran, kao i obično. Bio je sav prljav, brada i kosa zarasle, nokti od 15 centimetara, osećao se na mokraću, kao i uvek, ali na sebi nije imao ni kap krvi, što znači da izgleda ipak nije jeo delove leša - kaže za naš list komšinica Jelena.

Lečenje u psihijatrijskoj ustanovi

Nakon pregleda u Infektivnoj klinici D. M. će najverovatnije biti prebačen u neku psihijatrijsku ustanovu, gde će dobiti preko potrebnu negu i lečenje.

Ona kaže da je sa stanarima zgrade u kojoj su živeli otac i sin pre mesec dana poslala pismeni dopis Centru za socijalni rad u Cvijićevoj o teškim uslovima u kojima oni žive, ali im niko nije odgovorio.

- Da je socijalno reagovalo na vreme, ova tragedija bi verovatno bila sprečena. Oni se nikada nisu kupali, a ni čistili dvosobni stan. Taj smrad se širio celom zgradom i nismo mogli normalno da živimo od njega. I Aleksandar kad izađe do radnje, iza sebe ostavlja vonj na nekoliko metara. Ne znamo čime se bavio pre penzije, ali znamo da je imao veliku penziju i da ga je žena ostavila pre nekoliko godina i da sada živi u Kotežu, pa je on ovde kupio nekretninu pre skoro tri godine. Sada im je trebala samo neka negovateljica koja će im kuvati i voditi računa o higijeni - tvrdi naša sagovornica.

KOMŠIJE: Da je socijalno reagovalo na vreme, ova tragedija bi verovatno bila sprečena

Kako kažu komšije preminulog muškarca, samo je Aleksandar izlazio iz stana. Nikada nije bio loš prema komšijama i uvek se pristojno javljao i upitkivao ih o zdravlju. Njegov sin D. M. je toliko psihički oboleo da nije umeo sam da izađe iz stana, a kamoli da se stara o sebi, pa je to i razlog zašto nedelju dana nije prijavio očevu smrt. Međutim, ima i onih koji tvrde da su ponekad znali i da se potuku.

Telo pokojnika je poslato na Institut za sudsku medicinu, gde će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading