Uhapšen Svrljižanin zbog utaje poreza i falsifikata

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

04.09.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija u saradnji sa Poreskom policijom uhapsila je M.Ž. (41) iz Svrljiga zbog nekoliko krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- M.Ž. se sumnjiči za neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, falsifikovanje službene isprave i poresku utaju – saopštila je PU Niš.

Policija će po nalogu nadležnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu i protiv dvadesetšestogodišnjaka iz okoline Svrljiga koji se sumnjiči da mu je pomagao u krivičnim delima za koje se tereti M.Ž.

- Dvadesetšestogodišnjak je, kao odgovorno lice jedne građevinske firme, tokom 2018. i 2019. godine izdao osam lažnih računa M.Ž. , koji je na osnovu njih podneo poreske prijave neistinitog sadržaja da bi ostvario pravo na povraćaj poreza na dodatu vrednost iako na to nije imao pravo – navodi policija.

 

Takođe, M.Ž. je iskoristio dva od tih računa da bi umanjio iznos stvarnih troškova pa je izbegao da plati poreze na prihod od obavljanja samostalne delatnosti i doprinose za socijalno osiguranje.

- Na taj način oni su oštetili budžet Republike Srbije za više od 3.900.000 dinara – saopštava policija.

Osumnjičenom M.Ž. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading