PALA KRIMINALNA GRUPA U BEOGRADU: Rasturali sintetičku drogu, imali razrađenu šemu za prodaju!

Autor: Republika

Hronika

04.09.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala zaplenili su 19,5 kilograma amfetamina i oko 2.150 tableta MDMA i uhapsili šest osoba osumnjičenih da su se kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima, prvenstveno sintetičkim drogama.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zaplenjena droga

Zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su S.N. (1994), koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, L.B. (1992), A.M. (1989), N.B. (1983), N.F. (1996) i M.O. (1989).

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu na teritoriji Beograda bavili su se preprodajom različitih vrsta narkotika, u najvećoj meri sintetičkih opojnih droga amfetamina i MDMA.

Postoje osnovi sumnje da su organizovali mrežu uličnih dilera koji su za potrebe kriminalne grupe, po nalogu N.S, preprodavali drogu u manjim količinama, dok su više pozicionirani pripadnici grupe na čelu sa organizatorom preprodavali veće količine amfetamina i MDMA kupcima u Beogradu.

U više odvojenih akcija, usmerenih na razotkrivanje ove kriminalne grupe, policija je zaplenila oko 19,5 kilograma amfetamina, oko 2.150 tableta MDMA, manju količinu kokaina, oko 600 grama marihuane i pištolj sa pedeset metaka.

Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading