Sestra Darka Šarića ekskluzivno za Republiku: Presuda mom bratu mora da padne!

Autor:

Hronika

05.08.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Darka Šarića, jednog od nekoliko najinteresantnijih pritvorenika u Srbiji, nije se pojavila u Specijalnom sudu prošlog petka kada mu je posle šest godina vođenog postupka za pranje više od 20 milona evra zarađenih od trgovine narkoticima krajem prošle decenije, konačno i presuđeno.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Duško i Danijla

Takođe, ni sam milioner iz Pljevalja nije prisustvovao izricanju presude, tako da su mediji ostali uskraćeni za njegovu pravu reakciju na poslednju reč sudije Siniše Petrovića. 

Ekskluzivno za Republiku, rešila je da se oglasi njegova sestra i da iskaže kroz nekoliko rečenica uopšteni stav porodice Šarić.

 
Na pitanje zašto Darko nije došao na izricanje presude, njegova mlađa sestra Danijela je rekla: "A zašto bi došao, kad je znao da je sve montirano?! Sudija samo čita, to što mu se naredi. To je sasvim jasno". - 

Danijela ne krije da je Šarićeva uža familija razočarana, kako čitavim tokom suđenja za trgovinu drogom, tako i procesom i presudom po kojoj je pre pet dana osuđen na devet godina zatvora. 

Dok Darko Šarić sa advokatima uveliko sprema žalbu koju će na prvostepenu presudu uložiti Apelacionom sudu, koji bi uskoro trebalo da donese konačnu odluku po žalbi u drugom postupku u kojem je Šarić za šverc kokaina osuđen na 15 godina zatvora. Na tu presudu žalili su se i odbrana i tužilaštvo, kao što će i sada, verovatno biti slučaj.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Presuda je sramna i mora da padne. Na silu su osudili mog brata. Darko je dokazao da je čist, papirološki, odnosno dokazima.  Međutim, njih nisu dokazi ni zanimali, jer su unapred znali ishod, da on mora biti osuđen da bi vuci bili siti. Sad sledi žalba, pa ćemo videti -  poručuje Šarićka ne gubeći nadu. 

Iako ne želi da previše govori o sudskom procesu koji je namučio njenu porodicu, Danijela je želela da istakne jednu stvar.

- Šta reći za njih koji su osudili baštovana, starog čoveka. Jadno - zaključila je Šarićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading