Sudija svirao kraj: Konačno posle 10 godina završeno suđenje Šarićevoj grupi za pranje para od droge!

Autor:

Hronika

16.07.2020

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje grupi Darka Šarića po optužnici za pranje najmanje 20 miliona evra zarađenih švercom kokaina danas je konačno završeno što se tiče glavnog pretresa.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Darko Šarić

Po završetku izlaganja završnih reči svih stranaka u procesu sudija Siniša Petrović objavio je sledeće: 
- Glavni pretres je završen, zaokružili smo celinu pred objavu presude koju zakazujem za 31. jul ove godine u 11 sati- . 

Inače, suđenje grupi Darka Šarića po optužnici za pranje najmanje 20 miliona evra zarađenih švercom kokaina počelo je 13. februara 2011. godine,  čitanjem  optužnice pred Specijalnim sudom. Sud je pre početka suđenja odbio predlog Šarićevog advokata Zdenka Tomanovića da budu spojeni postupci koji se protiv Šarića vode po optužnicama za šverc kokaina i pranje novca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sem Šarića, optuženog i za šverc dve i po tone kokaina, za pranje novca optuženo je u prvom navratu još osmoro ljudi, a Šarić i Zoran Ćopić su u bekstvu i tužilaštvo je predložilo da im se sudi u odsustvu. Sem Šarića, optuženi su Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Zoran Ćopić, Andrija Krlović, Marinko Vučetić, Predrag Milosavljević i Nebojša Jestrović.  Kasnije su u optužnici pridruženi i Vranjanci: Boban Stojiljković Djura, Nebojša Spasić i Goran Vučković. Takodje  su za pranje novca optuženi i Aguš Erdič, Nemanja Krstajić, Stanojković Bojan, Dušan Kovačević, Marko Dabović i Goran Bogdanović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading