Pobedio NATO bombe, usmrtio ga koronavirus

Autor:

Hronika

05.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus je odneo još jedan život. Prekaljeni vojnik iz Bajmoka stariji vodnik Nenad Bašić Palković (47), koji je preživeo NATO granate 1999, umro je od opakog virusa i prva je žrtva među oficirima Vojske Srbije.

RepublikaFoto: facebook.com/Nenad Bašić Palković
Nenad Bašić Palković

Nenad je bio angažovan na prelazu Horgoš, gde se najverovatnije i zarazio. On je 31. marta dobio visoku temperaturu, a 7. aprila mu je potvrđena korona. U međuvremenu se ispostavilo da boluje i od visokog pritiska. KOVID mu je napao pluća i stavljen je na respirator.

Za Srpski telegraf njegov nekadašnji nadređeni major Lazar Pejić kaže da je ovo veliki gubitak za Vojsku budući da je Nenad bio angažovan na najtežim zadacima od 1995. godine i da je bio izuzetno profesionalan i odgovoran prema svom poslu i svojoj zemlji.

- Službovao je u graničnim jedinicama vojske Jugoslavije, u garnizonima Sombor i Subotica. Kao komandir karaule se posebno istakao na Bajmoku, a izuzetne sposobnosti je ispoljio 1999. godine, tokom NATO bombardovanja, gde je sačuvao i ljudstvo, tehniku i objekte, za šta je odlikovan Medaljom zahvalnosti - priča major Pejić.

Major Pejić: Apelujem da se pomogne njegovoj porodici, nezaposlenoj ženi i sinčiću

On apeluje da se pomogne Bašićevoj porodici budući da je iza sebe ostavio suprugu Zoranu (46) i sina, kao i kredit za kuću. Zbog njegovog stanja, koje se brzo pogoršalo, žena je došla iz Nemačke, gde je radila, i trenutno je nezaposlena.

Nenad Bašić Palković je završio Vojnu gimnaziju u Beogradu, a nakon toga Podoficirsku pešadijsku školu u Požarevcu. Poslednja služba mu je bila u garnizonu Sombor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading