Za ovo delo će se suditi Subotičaninu koji je skrnavio Vaskrs hrvatskom zastavom i Tompsonom

Autor:

Hronika

21.04.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila I. M. (51) jer je na Vaskrs na terasi svog stana u Ulici Matije Gupca u Subotici istakao zastavu Republike Hrvatske i sa razglasa puštao nacionalističke pesme Marka Perkovića Tompsona!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ustaše nam ne daju mira ni na Vaskrs
- Njegov postupak je uznemirio građane. Očigledno je da je želeo da u vreme kad pravoslavci obeležavaju ovaj sveti praznik provocira komšije Srbe. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva on će odgovarati zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Postupak I. M. izazvao je veliko ogorčenje kod Subotičana jer Tompsonove pesme veličaju ustaštvo i zločine nad Srbima. S druge strane, prema važećim propisima, isticanje tuđih zastava dozvoljeno je samo ukoliko se to radi uz državnu zastavu Srbije.

Kako se nezvanično saznaje, ovaj muškarac odranije je poznat policiji po više osnova i iza sebe ima istoriju incidentnih situacija koje imaju veze i sa nacionalističkim ispadima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading