Besramno mala kazna profesoru pedofilu iz Pazara: Napastvovao devojčicu, sud ga blago kaznio

Autor: srbijadanas.com, Republika

Hronika

23.02.2020

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Osmana A. (65), nastavnika fizičkog u Osnovnoj školi u Tutinu, na 18 meseci zatvora zbog seksualnog napastvovanja trinaestogodišnje učenice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je u pritvoru od januara prošle godine, kada ga je policija uhapsila, a po prijavi devojčice da ju je silovao. U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, seksualno uznemiravanje devojčice je počelo još u petom razredu, kada je imala samo 11 godina, i to neprimerenim dodirivanjem prilikom izvođenja vežbi na časovima fizičkog, a sve se nastavilo i u svlačionici.

Iako je tokom istrage sve upućivalo na silovanje, a Više tužilaštvo tokom suđenja pokušavalo da dokaže da je Osman A. počinio to krivično delo, Viši sud je nastavnika proglasio krivim za nedozvoljene polne radnje.

Majka ogorčena: Ovo je nemoguće

Majka i rođaci devojčice nezadovoljni su kaznom od godinu i po zatvora, a kako se radi o prvostepenoj presudi, optuženi i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

- Ovo je nemoguće… Nije mi lako, volela bih da se ništa od ovoga nije desilo, ali kada je već došlo do toga, boriću se do kraja i isteraću pravdu. Žaliću se širom sveta, gde god može i da ispričam šta se desilo mom detetu, a ono nije jedino koje je ovo preživelo - kaže A.DŽ. majka devojčice.

U neverici je i deda žrtve koji smatra da bi veću kaznu dobio neko ko pregazi automobilom psa.

- Sramota. Zamislite dve godine seksualno zlostavljati devojčicu, nastavnik, i dobiti takvu kaznu. Ako me posluži zdravlje do Strazbura ću ići tražeći pravdu - poručio je Z.DŽ, deda devojčice.

Ovo je drugi slučaj seksualnog zlostavljanja učenica u Tutinu u poslednjih godinu dana.

Prošle godine Osnovni sud u Novom Pazaru nepravosnažno je osudio Refika M. (60), nastavnika srpskog jezika u Osnovnoj školi u Suvom Dolu na godinu dana zbog napastvovanja učenice u zbornici.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading