(FOTO) ŠOK NA GRADINI: Carinici sprečili krijumčarenje SKUPOCENOSTI!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

20.02.2020

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj carinici su sprečili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema, saopštila je danas Uprava carina.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjene dragocenosti na Gradini

Neprijavljeno zlato pronađeno je juče prilikom detaljne kontrole na ulazu u zemlju automobila bugarskih registarskih oznaka.

Njime je petoro bugarskih državljana putovalo ka Francuskoj.


Pregledom automobila u torbici i neseseru jedne putnice pronađen je deo neprijavljenog zlatnog nakita, da bi potom i iza, kao i ispod vozačevog sedišta, bile pronađene kutija i torbica sa zlatom.

Vrednost preko 30 narukvica, ogrlica minđuša i prstenja, ukupne težine nešto više od 350 grama, procenjena je na preko 800.000 dinara.
U drugom slučaju koji se desio istog dana je prilikom kontrole kamiona pančevačke registracije, koji je iz Turske prevozio tekstilnu robu za uvoznika u Beogradu, pronađeno 40 ženskih i muških parfema poznatih robnih marki.

Carinici su u bočnom sanduku za alat pronašli kutije i kese sa 40 krijumčarenih parfema.


Osim zbog krijumčarenja, vozač će odgovarati i zbog povrede prava intelektualne svojine poznatih brendova armani, versaće, pako raban, karolina herera i drugih, jer se pretpostavlja da je reč o kvalitetnim, ali ipak kopijama parfema ovih proizvođača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading