Tužilaštvo traži 8 GODINA zatvora za bivšeg čelnika Grocke!

Autor: Republika

Hronika

18.03.2019

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži osam godina zatvora za bivšeg predsenika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Nakon okončanja istrage, koja se zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti na štetu novinara Milana Jovanovića, vodila protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, za koje je propisano od 1 do 8 godina zatvora, kao i protiv saučesnika Vladimira Mihajlovića i Igora Novkovića, i Aleksandra Marinkovića, kao izvršioca, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu protiv svih navedenih osumnjičenih podnelo je optužnicu.

Optužnicom je traženo da se Simonoviću izrekne kazna zatvora u trajanju od 8 godina, Mihajloviću i Novkoviću od 5 godina, Marinkoviću 6 godina, kao i da se svima izrekne i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim Milanom Jovanovićem i Jelom Deljanin .

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Spaljeni automobil

Ovakvu odluku tužilaštvo je donelo, jer je tokom istražnog postupka utvrdilo da je okrivljeni Simonović  podstrekao Mihajlovića da izvrši zločin, konkretno da pronađe lice od poverenja koje bi u vidu opomene oštećenom Jovanoviću, zapalilo automobil, dajući precizne podatke o automobilu i gde se isti nalazi, nudeći za to novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Igora Novkovića, tako što je istom predočio da za njega ima posao, odnosno da je potrebno da se nađe čovek od poverenja, koji bi opomenuo oštećenog tako što bi zapalio njegov automobil, zbog čega je Novković angažovao Aleksandra Marinkovića koji je pristao da učini traženo.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Milan Jovanović

Novković je kao nagradu Marinkoviću obećao da će mu otpisati dug, pa je 12. decembra prošle godine, oko 3.20 časova, u Grobljanskoj ulici, došao do garaže oštećenog, gde se nalazilo putničko vozilo, gde je ciglom razbio prozor ulaznih vrata garaže, a nakon toga u unutrašnjost ubacio staklenu flašu u koju je prethodno sipao benzin, na čijem vrhu se nalazila krpa, koju je isti zapalio i ubacio u unutrašnji prednji deo garaže, u predelu zadnjeg dela vozila, pri čemu se po podu prolio benzin. Ovo je izazvalo požar u unutrašnjosti garaže i automobila, koji se potom proširio i na povezani stambeni objekat u nastavku, izazivajući opasnost po život oštećenih, pri čemu je pričinjena i šteta velikih razmera u iznosu od 5.648.299 dinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading