(VIDEO) HOROR: Eko kako izgleda kada smartfon eksplodira!

Autor: Republika

Razonoda

10.10.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo čuli za priče i videli posledice: opekotine, materijalna šteta i spaljen uređaj. Ono čemu je malo ko posvedočio je sama eksplozija

RepublikaFoto: printescreen/ gfycat.com
Uzroci eksplozija telefona mogu biti razne

Sudeći prema dostupnim snimcima, ekplozije mobilnog uređaja sve su osim bezazlenih.

Trenutak eksplozije zabeležen je u ovim kratkim snimcima.

Radnik hotela u Indoneziji je, na sreću, prošao bez ozbiljnih povreda. Njegov telefon je, sa druge strane, spreman za bacanje u đubre. U videu možemo primetiti kako muškarac kreće da proveri telefon, verovatno zbog porasta temperature sekund pre nego što mu je uređaj eksplodirao u džepu majice. Ono što je sledilo je mahnito kotrljanje po podu i još brže skidanje zapaljene košulje.

Uzročnici ovih havarija mogu biti brojni. Od serijske greške na bateriji, preko previsoke sobne temperature, pa sve do oštećenja samog uređaja ili korišćenja punjača lošeg kvaliteta, prenosi N1.

Kako se zaštititi?

Ako želite da izbegnete da vam se ovo desi koristite punjač koji ste dobili u paketu s uređajem. Ako već kupujete drugi brend, budite sigurni da je reč o nečem kvalitetnom - po mogućnosti sa sertifikatom proizvođača samog uređaja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading