PRODUCENT RASPRODAJE SVE: Harvi Vajnštajn nakon optužbi za SILOVANJE BEŽI!


IZVOR: Republika - 30.03.2018 | 14:38


Skandal oko producenta Harvija Vanštajna (66) optuženog za seksualno zlostavljanje više od 80 žena, dobio je novi epilog. Naime, Vajnštajn je odlučio da rasproda svu imovinu u Njujorku i pobegne iz ove države.

Harvi, koji trenutno boravi u klinici za odvikavanje u Arizoni, sada prodaje kuću u njujorškoj ulici Benk koju je kupio 2006. godine, nekoliko dana pre venčanja sa drugom po redu bivšom suprugom, modnom dizajnerkom Džordžinom Čepman (41) koja se od njega razvela u januaru. Ovu kuću Vajnštajn sada prodaje za 25 miliona dolara. 

Harvi je ovu, ali i neke druge nekretnine prodao u strogoj tajnosti, a kako mediji spekulišu zadržao je samo kućicu u tudorskom stilu u Kaliforniji koju je 2015. godine kupio za 1.55 miliona dolara. 

U njoj je donedavno živeo njegov rođak, a početkom godine objavljen je oglas za izdavanje pomenute kuće za 7.500 dolara mesečno. Nagađa se da će i skromna kućica uskoro biti ponuđena na prodaju.

Prema pisanju časopisa "PropertyShark" početkom meseca Harvi je navodno za 16 miliona dolara prodao dve nekretnine.

Foto: Tanjug/AP

Rasprodaje imovinu... Harvi Vajnštajn

Njegova kompanija je bankrotirala, a on je u novembru prošle godine otpušten iz nje. Negirao je da je imao bilo kakav odnos seksualne prirode sa bilo kojom od žena koje su ga optužile.

- Vajnštajn kompanija je aktivno radila na prodaji u nadi da će poslovi opstati. Danas su pregovori završeni bez potpisanih sporazuma - navodi se u saopštenju koje je objavila kompanija i dodala da Odbor nije imao drugog izbora osim da podnese zahtev za pokretanjem stečaja.