EKSKLUZVINE FOTKE TINE TARNER SA KONCERTA U ZEMUNU: Kadrovi koji se i danas pamte!


IZVOR: Republika/O. B. - 25.05.2023 | 11:00


Republika vam donosi ekskluzivne fotografije Tine Tarner sa koncerta u Zemunu koji je održan 1990. godine.

Foto: Arhiva Borbe
EKSKLUZVINE FOTKE TINE TARNER SA KONCERTA U ZEMUNU: Kadrovi koji se i danas pamte!

Muzička legenda Tina Tarner, žena sa neverovatnom karijerom i energijom, preminula je u 83. godini u Cirihu. Posle osam studijskih albuma i koncertnih aktivnosti u osmoj deceniji života, ostaće upamćena kao jedna do najvoljenijih muzičkih zvezda koju su kolege obožavale.

Foto: Tanjug/AP

Tina Tarner

 

Maestralna muzička zvezda Tina Tarner je gostovala u srpskoj prestonici tri puta. Tokom poslednjeg boravka 1990. godine posebno ju je dirnula domaćinska atmosfera u kojoj je dočekana, pa se osećala bukvalno kao kod kuće.

Koncert Tine Tarner 1990. godine bio je održan na stadionu Fudbalskog kluba "Galenika" u Zemunu. Bilo je to vreme kada je pevačica bila na vrhuncu svoje karijere.

 

 

Portal Republika došao je do ekskluzivnih fotografija koje su nastale na stadionu tokom Tininog poslednjeg koncerta 1990. godine u Zemunu. Tada je Tina praćena žestokom i ubitačnom svirkom odličnog pratećeg benda, Tina Tarner je publici predstavila izbor pesama iz svog ranijeg perioda, kao i niz hitova sa svojih novih albuma.

Tinin koncert se i danas smatra za jedan od najvećih umetničkih izvedbi, budući da su se tada retko viđale scene svetlosnih topova, reflektora i modernistički kreirana bina, sa čijeg vrha su se na početku svirke spustile stepenište za silazak muzičke boginje. 

U nastavku u galeriji pogledajte kako je izgledao koncert Tine Tarner u Zemunu: POGLEDAJ GALERIJU

 

BONUS VIDEO: