OBRT U SLUČAJU UBIJENE HALINE HAČINS: Alen Boldvin tužio ekipu filma "Rđa", želi da spere ljagu sa svog imena!


IZVOR: Republika - 12.11.2022 | 12:36


Alek Boldvin odlučio se za novi potez u slučaju ubistva na snimanju filma "Rđa"

Foto: Tanjug/AP
OBRT U SLUČAJU UBIJENE HALINE HAČINS: Alen Boldvin tužio ekipu filma "Rđa", želi da spere ljagu sa svog imena!

Otkad je na snimanju filma "Rđa" iz pištolja, koji je trebalo da bude rekvizit, usmrtio direkorku fotografije Halinu Hačins, Alek Boldvin ne prestaje da bude interesantan javnosti, a sada je glumac napravio novi potez. 

Naime, glumac je u petak podneo tužbu Višem sudu u Los Anđelesu i tužio nekoliko članova ekipe sa seta za nemar, koji je doveo do tragičnog događaja, u nadi da će skinuti ljagu sa svog imena.

U tužbi je naveo Hanu Gutjerez Rid, koja je bila zadužena za oružje na setu i da sve bude u redu, zatim prvi asistent reditelja Dejv Hols, koji je Boldvinu dao pištolj u ruke.

Foto: youtube.com/printscreen

Alek Boldvin

Pored njih dvoje, glumac je podneo tužbu i protiv Sare Zahri, koja je bila zadužena za rekvizite na setu, kao i Seta Kinija, vlasnika firme koja je obezbedila oružje i municiju, za koga tvrde da mu je kompanija "u neredu" i da je skladištio municiju "nasumično".

Boldvinov advokat Luk Nikas tvrdi da je do tragedije došlo zato što su pravi meci dostavljeni na set i njima napunjen pištolj. On tvrdi da su članovi ekipe prekršili bezbednosni protokol kada su glumcu predali oružje.

Kako se dalje navodi u tužbi, glumac mora da živi sa neverovatnim kajanjem, ali i posledicama emotivnih, fizičkih i finansijskih gubitaka jer oni koje je tužio su krivi zato što su ga uveravali da je oružje koje se našlo u njegovim rukama sigurno.

Tuže jedni druge

Ova tužba je došla nakon što je Mejmi Mičel, supervizor scenarija na filmu "Rđa", tužila Boldvina, Hanu Gutjerez Rid, Dejvida Holsa i druge, tražeći nadoknadu za "fizičku i emocionalnu bol" koju je preživela.

Foto: youtubecom/printscreen

Alek Boldvin u emisiji

Hana Gutjerez Rid je, s druge strane, tužila vlasnika firme koja je bila zadužena za oružje i municiju, tvrdeći da je on bio taj koji je doneo sve to na set.

Porodica pokojne Haline Hačins se nagodila sa producentskom kućom, kao i sa Boldvinom, te u ovom slučaju ne žele da se mešaju.

Inače, kada je objavljeno da su se Boldvin i muž Haline Hačins nagodili, istovremeno je rečeno da će glumac u januaru naredne godine nastaviti snimanje filma "Rđa". Okružni tužilac još uvek ni protiv koga nije podneo krivične prijave.

BONUS VIDEO: