UROŠ BLAŽIĆ POSLAO RIJALITI UČESNIKU PORUKU ŠEST MINUTA PRE KRVAVOG PIRA: Jezivo! Nikola Đorđević ključni svedok protiv MASOVNOG UBICE!


IZVOR: Republika/B. P. M. - 20.03.2024 | 22:35


Đorđević je potvrdio da se 4. maja, šest minuta pred prvo Blažićevo ubistvo, čuo sa njim!

Foto: Nikola Mutić, Instagram
UROŠ BLAŽIĆ POSLAO RIJALITI UČESNIKU PORUKU ŠEST MINUTA PRE KRVAVOG PIRA: Jezivo! Nikola Đorđević ključni svedok protiv MASOVNOG UBICE!

4. maja u 21.14 sati Uroš Blažić (21) poslao je poruku bivšem rijaliti učesniku Nikoli Đorđeviću, inače nekadašnjem dečku Sanje Vučić. Naime, on je Nikoli rekao da je "izgoreo", da "seda u kola da napravi masakr". Samo šest minuta kasnije on je ubio prvu od devet žrtava, a u svom krvavom pohodu teško je ranio još 12 ljudi!

Đorđeviće je u iskazu koji se nalazi u optužnici, koju je potvrdio Apelacioni sud, ispričao da se 4. maja čuo Blažićem.

- Uroš je spremao slavu i bio je kod roditelja, a ja sam mu rekao da zbog puta u Beč neću moći da dođem na slavu. U jednoj "vocap" grupi, u kojoj je bilo nas petoro-šestoro, napisao sam "odoh ja", na šta je jedna devojka napisala: "Šta ćeš sada kada ode tvoj sensei?". Na taj način je provocirala Uroša, misleći šta će sad bez mene, "svog učitelja" - rekao je Đorđević.

Foto: printscreen/instagram

Uroš Blažić i Nikola Đorđević

Tada je, prema njegovom iskazu, došlo do svađe, a Uroš je po njegovom savetu napustio grupu. Đorđević je rekao i da se tokom celog dana i večeri čuo sa Blažićem.

- Rekao sam mu da ne ulazi u raspravu sa tom devojkom, a on mi je rekao "dobro, dobro". U 21.30 sat napisao sam Urošu: "Ne piši nikome", a on mi je odgovorio: "Sedam u kola, a ubrzo zatim idem da pravim masakr!" Potom sam mu poslao: "Ćuti k***j, brzine menjaj!" Nakon ovoga Uroš mi je u 22.14 sati napisao: "Izgoreo sam". Nisam ga shvatio ozbiljno, ni na kraj pameti mi nije bilo da on može da uraditi tako nešto - ispričao je bivši dečko pevačice. U toku večeri, Đorđevića je, prema optužnici, pozvao prijatelj iz Paraćina i rekao da je situacija s Urošem neprijatna i da mora da se reši, prenosi "Kurir".

- Kako bi smirio situaciju pozvao sam tu devojku i rekao da će se Uroš izviniti, a ona mi je rekla "da će se on izvinjavati iz Urgentnog centra". Posle pola sata ili sat, prijatelj iz Paraćina mi je poslao vesti sa interneta da se desila pucnjava u Duboni i pitao da li je to Uroš uradio. Pozvao sam Uroša, ali mi se nije javljao - ispričao je Đorđević.

On je rekao da je upoznao Blažića u junu 2022. na letovanju u Herceg Novom. - Našli smo se u zajedničkom društvu i proveli smo dva-tri dana zajedno. Delovalo mi je da je momak na mestu, vredan, radan i bez poroka. Pričali smo o poljoprivredi, normalnom životu, a ispričao mi je i neke stvari o svojoj porodici - rekao je Đorđević.

Foto: Nikola Mutić, Instagram

Nikola Đorđević i Uroš Blažić

Do sledećeg susreta je prošlo manje od mesec dana, kada je došao u posetu kod Blažića.

- Ubrzo smo počeli intezivnije da se družimo. Uroš je dolazio često u Beograd, a ja sam mu omogućio i da spava kod moje babe u stanu u Višnjičkoj banji. Zamolio me je da mu preko zime nađem posao, jer tada nema posla oko poljoprivrede. Tada sam mu našao posao u građevini, radio je unutrašnje radove u stanovima u Nemačkoj.

Kako je naveo svedok, Uroš je tri meseca bio u inostranstvu, gde se sa njim čuo svakodnevno.

- Tamo je bio "na crno" pa je morao da se vrati. Nikada mi se nije žalio ni na posao, ni na roditelje, a poslednji put sam se čuo s njim 1. ili 2. maja 2023. godine - rekao je Đorđević koji je inače, na početku saslušanja naveo "da je promenio svoj identitet, jer mu se više sviđa novo ime Viktor."

CRNI PIŠTOLJ

Nikola Đorđević je, kako piše u optužnici, opisao i događaj kako je pištoljem Uroša Blažića ubio prase na imanju u Šepšinu.

- Bio sam kod Uroša 29. ili 30. decembra 2022. zapamtio sam taj datum jer smo se dogovorili da pečemo prase. Otišli smo na stočnu pijacu u Mladenovac, gde smo kupili živo prase i odneli ga kod Uroša kući. U tom trenutku bili smo samo Uroš i ja, i pošto nisam mogli da se snađemo oko klanja praseta Uroš je doneo jedan pištolj, crne boje. Tada mi je rekao da je očev pištolj i ja sam ovim pištoljem ubio prase, tako što sam pucao u glavu. Inače, Uroš mi je ovaj pištolj pokazao tada i rekao mi je da siđemo dole do podruma kuće, gde mi je pokazao džak od peska, koji je stajao na nekom postolju - ispričao je Đorđević:

- Tada mi je rekao da pucam u taj džak i da proverim da li pištolj pravo puca, to mi je rekao zato što je znao da se bavim streljaštvom. Tom prilikom ja sam ispalio dva metka u džak, zaključio sam da pištolj puca pravo i rekao Urošu "da nije bezbedno da puca u ovaj džak", ali mi je on rekao da je u njega pucao i ranije.

Okrivljeni mu je u leto 2022. pokazao i startni pištolj sive boje i to dok su bili u društvu devojaka, pa je pomislio da je to uradio kako bi se pravio važan.

BONUS VIDEO: