Ivan Ivanović Đus, FRIZER KOJI JE POSTAO KRALJ REPA


IZVOR: A. I. - 06.02.2018 | 16:11


Ivan Ivanović Ðus (36) je jedan od najpoznatijih srpskih repera koji je karijeru počeo tokom devedesetih, sa svega 13 godina. Ovaj muzičar je rođen 17. oktobra 1981. godine u Beogradu. Iako je po zanimanju frizer, još u mladosti je shvatio da je njegov pravi poziv zapravo muzika.

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Ivan Ivanović Đus

Posle završetka osnovne škole Ðus pada pod uticaj repa, dens muzike i turbo-folka, a pored rep pesama, snimio je duete sa Minom Kostić, Anabelom Atijas, Milenom Ćeranić i mnogim drugim. U početku je nastupao kao deo brojnih grupa, a kada se odlučio za solo karijeru, pesmom "Keš kolica", za koju je urađen i spot 2004. godine, napravio je pravi preokret u karijeri.

Foto: youtube.com/ClipRijaliti

Upravo ta numera je narednih godina bila jedan od najvećih hitova rep muzike i puštala se na nekoliko televizijskih i radio kanala. Ðus je sa svojim prvim solo albumom postigao veliki uspeh, inspirisao i postao uzor publici i reperima sa srpske hip hop scene, a i šire.

Đusova pesma "Keš kolica" godinama je bila najveći hit na radio-stanicama

Nakon izdavanja albuma i promocija, reper odlazi u vojsku, gde po izlasku nekoliko godina kasnije pravi pesme za novi album "Brate minli", koji 2006. godine izdaje "Siti rekords".

Široj javnosti postao je poznat 2010. godine ulaskom u rijaliti-šou "Farma", posle čega je snimio šaljivu pesmu "Farma drama", u kojoj je ismejao sve učesnike istoimenog rijalitija. Đus je 2011. godine učestvovao u rijaliti-šouu "Dvor", gde je osvojio prvu nagradu. Nakon toga, snima veliki broj dueta sa pevačima zabavne i pop muzike, a u maju 2015. godine pojavljuje se u dokumentarnom filmu "Ja repujem - Smoke Mardeljano". U septembru 2017. godine izdaje album "Od blata do zlata", a nakon toga ulazi u rijaliti "Parovi".