Prepoznajmo Narodni muzej!


IZVOR: E. S. T. - 22.06.2018 | 11:15


Narodni muzej na Vidovdan, posle čak 15 godina ponovo otvara vrata za posetioce, koje će sačekati stalna postavka, odnosno multimedijalni spektakl "Da li se (pre)poznajemo?"

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Na samom ulazu posetioce će dočekati karijatide Ivana Meštrovića

Nakon 15 godina, na Vidovdan, Narodni muzej će ponovo otvoriti vrata za posetioce, a unutra će ih sačekati stalna postavka, odnosno multimedijalni spektakl "Da li se prepoznajemo?".

Baletski umetnik, koreograf i glumac Sergej Polunjin glavni je protagonista promotivnog spota Narodnog muzeja "Buđenje" po muzici Isidore Žebeljen.

Svečana ceremonija otvaranja odvijaće se od 21 sat na Trgu republike, a nakon zvaničnog programa, oko 23 sata, nacionalni muzej očekuje prve posetioce koji će biti u prilici da se kreću kroz sva tri nivoa izložbenog prostora na pet hiljada kvadratnih metara!

Muzej će biti otvoren cele noći, sve do 29. juna, a i naredna dva dana, 30. juna i 1. jula, ulaz će biti besplatan, dok će radno vreme muzeja biti od 10 do 22 sata. 

Ponedeljak je neradan dan, a od 3. jula uobičajeno radno vreme je: utorak, sreda, petak i nedelja (10-18 sati), četvrtak i subota (12-20 sati).

Cena pojedinačne ulaznice biće 300 dinara, dok će nedeljom ulaz biti besplatan.

Ulaz je iz Vasine ulice, a izlaz kroz vrata koja gledaju ka Trgu republike.