ĆETKOVIĆ BESNEO TOKOM PROBE PREDSTAVE! Leteo scenario na sve strane, a on se pitao samo jedno: "DA LI JE OVO PRAVEDNO?"


IZVOR: Milica Bobinac - 15.04.2024 | 13:00


Vojin priznao da mu se dešavaju situacije koje ga izbacuju iz takta.

Foto: ATA Images
ĆETKOVIĆ BESNEO TOKOM PROBE PREDSTAVE! Leteo scenario na sve strane, a on se pitao samo jedno: "DA LI JE OVO PRAVEDNO?"

Kako živeti sa nepravdom i da li je uopšte treba ispravljati - glavno je pitanje koje postavlja reditelj Boris Liješević u novom komadu "Mihael Kolhas" Hajnriha fon Klajsta, zajedno sa Vojinom Ćetkovićem u naslovnoj ulozi. Osim ovog popularnog glumca isto ovo su se zapitali i Miodrag Dragičević, Vojislav Brajović, Nikola Rakočević, Zoran Cvijanović, Milena Vasić, Aleksej Bjelogrlić, Miloš Samolov, ali i jedan poznati roker.

Kralj Čačka "zvezda" je ovog komada budući da je autor muzike za predstavu koja će biti izvedena uživo na sceni. Predstava "Mihael Kolhas" drugi put se radi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a zanimljivo je da je muziku za prvi komad komponovao Marko Marić, brat Nenada Marića, poznatijeg pod nadimkom Kralj Čačka.

Foto: ATA Images

Kralj Čačka

Na zvaničnom predstavljanju komada reditelj Boris Liješević ponosno je najavio učešće poznatog rokera u predstavi, koga je nazvao "dušom ove predstave". 

- Boris me je zvao da postane deo ove ekipe. Već imam iskustva sa radom na filmu, a radio sam muziku i za predstavu "Halo, halo, ovdje Zagreb". Bilo mi je lepo da sarađujem sa svim ovim ljudima, a sama muzika je u funkciji pričanja priče. Moram da kažem i da je ovde atmosfera vrlo normalna i da u funkcionišu sve normalno funkcioniše, a verujte mi da neprestano naizlazim na nenormalnosti - rekao je Kralj Čačka na konferenciji za medije.

I dok se Vojin Ćetković kao naslovni junak ovog komada Mihael Kolhas neprestano pita da li je pravedno sve što se dešava oko njega, u društvu i državi i da li treba da reaguje, isteruje pravdu ili se povinuje nepravdi, osvrnuo se i na nepravedno zapostavljanje kulture u medijima. 

Foto: ATA Images

Reditelj Boris Liješević

- Sad je kultura na portalima iza zabave, zdravlja ili kako se to već zove, skrajnuta rubrika - skrenuo je pažnju glumac zahvalivši se nekolicini medija koja je ispratila ovaj događaj što pišu o pozorištu.

- Sve do sada nisam shvatao šta znači igrati naslovnu ulogu, a ovaj komad mi je to pokazao. Radeći na ovoj predstavi konačno sam to razumeo. Voja Brajović mi je rekao: "Sad ti moraš da nas povedeš". Nadam se da kolege veruju u mene i da će ova predstava biti dugovečna - rekao je Ćetković.

Reditelj Boris Liješević je istakao da ova predstava neće dati odgovre na pitanja treba li se usprotiviti nepravdi ili se s njom pomiriti.

- Tema je aktuelna. Priča je o čovekovoj potrebi za pravdom i tome kako ga sistem uči da prihvati nepravdu. Pravda ne sme biti stvar pojedinca već kolektiva - istakao je Liješević i dodao da su glumci vodili žestoke rasprave o ovome tokom proba komada. POGLEDAJ GALERIJU

Mladi su uvek bili za borbu, dok su se stariji glumci, prema njegovim rečima, uglavnom povlačili. 

- U ovom komadu sam radio sa junacima mog detinjstva - Vojom i Cvijom. Miša Dragičevič i Aleksej Bjelogrlić se razvijaju u snažne glumce, a Vojin mi je tokom rada na ovom komadu bio najveća podrška - rekao je reditelj i otkrio detalj o Ćetkoviću.

- Vojin je bacao knjigu dok je čitao, nervirao se zbog onoga što je tamo napisano jer je to u njemu nešto budilo - rekao je reditelj, a glumac je uz osmeh potvrdio ove navode.

Foto: ATA Images

Vojin Ćetković

- Svakodnevno se susrećem sa nepravdom, pa i dok sam dolazio u pozorište dogodile su mi se situacije koje izbacuju iz takta - neko mi je presekao put tokom vožnje, automobil se nije zaustavio na pešačkom prelazu... Ovaj komad me je "nervirao" da sam posle svake pročitane strane bar dvaput bacio scenario - priznao je Ćetković.

Glumac Nikola Rakočević je priznao da se ekipa svađala na prvoj probi oko toga da li je Kolhas budala ili je u pravu.

- Jedva čekam da predstavu odigramo pred publikom koja je neizbežan partner u ovom komadu - rekao je Rakoćević i dodao da mu je "čast što ima priliku da sedi pored Kralja Čačka", priznavši da je maštao da postane rok zvezda, te da mu je gluma bila "plan b" u životu.

"Mihael Kolhas" premijerno će biti odigran u sredu, 17. aprila u 20 časova na Velikoj sceni "Ljuba Tadić".

 

 

BONUS VIDEO: