PRVA REAKCIJA DRAGANA MIĆANOVIĆA NA USPEH "SABLJE" U KANU: "Očekivali smo da će pasti neka nagradica"


IZVOR: Milica Bobinac - 11.04.2024 | 17:00


Serija "Sablja" osvojila je nagradu za najbolji glumački ansambl na sinoć završenom Kanskom festivalu serija.

Foto: Credit: Alberto Terenghi/Ipa / ipa-agenc / IPA / Profimedia
PRVA REAKCIJA DRAGANA MIĆANOVIĆA NA USPEH "SABLJE" U KANU: "Očekivali smo da će pasti neka nagradica"

Srpska serija "Sablja", nastala u produkciji RTS i "This and That Productions", osvojila je nagradu za najbolji glumački ansambl na sinoć završenom Kanskom festivalu serija.

Dragan Mićanović, koji u seriji tumači lik Zorana Đinđića, nije bio prisutan na proglašenju pobednika, ali je sve vreme bio na vezi sa kolegama.

- Ovo je zaista veliki uspeh! Mi smo u Kanu imali fantastičnu prezentaciju i doživeli smo ogroman aplauz, tako da smo potajno očekivali da će "pasti" neka nagradica, ali ova za kompletan glumački ansambl nas je obradovala preko svake mere - istakao je glumac.

Foto: printskrin

 

Mićanović smatra da je nagrada otišla u prave ruke. 

- Mislim da je opravdano što smo proglašeni za najbolji glumački ansambl, jer je svaka uloga u te prve dve epizode koje su prikazane u Kanu pogođena, nema slabog mesta i jedna je, rekao bih - rapsodija glume - ponosan je glumac.

Kako sinoć nije prisustvovao proglašenju dobitnika nagrade, pa ni slavlju ekipe "Sablje", Mićanović dodaje da jedva čeka da se ekipa serije vrati u Beograd da zajedno proslave ostvareni uspeh.

- Sinoć smo svi bili presrećni, bilo mi je žao što nisam mogao da ostanem sa njima da zajedno proslavimo, ali proslavljamo čim se oni vrate u Beograd - kaže glumac.

Na svečanoj ceremoniji Zlatna palma uručena je Milici Gojković i Lazaru Tasiću, koji su se zahvalili publici u Kanu na gromoglasnom aplauzu i istakli da je ova nagrada veliko priznanje za njihov rad.

 

 

BONUS VIDEO: