LAUŠEVA UDOVICA UGLEDALA NJEGOV LIK, PA PREBLEDELA: Ova scena ju je razorila, Žarkove kolege joj pružile najveću podršku! (VIDEO)


IZVOR: M.B. / M.I. - 19.03.2024 | 14:00


Anita Laušević gleda Žarka u filmu Zdravka Šotre, na predstavljanju monografije "Mojih 500 glumaca".

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia
LAUŠEVA UDOVICA UGLEDALA NJEGOV LIK, PA PREBLEDELA: Ova scena ju je razorila, Žarkove kolege joj pružile najveću podršku! (VIDEO)

 

 

Zdravko Šotra proslavio je 91. rođendan i ovo poveliko životno doba dočekao je s jednim lepim poklonom za koji je sam zaslužan – knjigom. Nedavno je u izdanju "Službenog glasnika“ i RTS-a objavljeno luksuzno izdanje naslovljeno "Mojih 500 glumaca“.

Na prebogatu karijeru, koja broji oko 130 naslova, bilo da su u pitanju filmovi, serije, dokumentarci ili TV specijali, Zdravko Šotra osvrnuo se na unikatan način – setivši se svih onih bez kojih bi mu pregolemi život i delo bili nezamislivi – glumaca.

Među koricama je pribeležio gotovo sve glumce i glumice sa kojima je sarađivao tokom višedecenijske i bogate karijere. Broj onih koji su se pojavili u njegovim televizijskim ili filmskim ostvarenjima je impozantan i vredan pažnje.

Danas je predstavljena monografija "Mojih 500 glumaca", a mi smo tamo ugledali udovicu Žarka Lauševića, Anitu, koja je pomno pratila ovo delo, posebno lik pokojnog supruga Žarka.

Foto: Tanjug

Žarko Laušević

 

- Osećao sam potrebu da izbavim od zaborava te ljude, koji su ispunjavali čitav moj život. Osim toga u živom sećanju su mi osbene karakterne crte, te mnoge zgode i anegdote vezane za mnoge od njih. To je nešto neizbrisivo iz mog sećanja - govorio je Zdravko Šotra ranije za medije.

Neki od glumaca koji su obeležili Šotrinu karijeru i koji se nalaze u knjizi su:

Velimir Subotić
Maša Perenčević
Dušanka Rajčić
Neda Brgić
Jelena Trajković
Marko Tasić
Zorica Stefanović
Gordana Đorđević
Danica Stojković
Milojko Topalović
Bogdanka Savić
Vladimir Amidžić
Bora Stojanović

BONUS VIDEO: