ZBOG 100 DINARA ODBIJAO ULOGE! Lanetu Gutoviću bila namenjena rola u KULTNOM filmu, a postala suđena Gagi Nikoliću!


IZVOR: Milica Bobinac - 15.03.2024 | 16:45


Zato što im je novac toliko važan, zato ga nikada nemaju, govorio je Gutović.

Foto: youtube.com/printscreen
ZBOG 100 DINARA ODBIJAO ULOGE! Lanetu Gutoviću bila namenjena rola u KULTNOM filmu, a postala suđena Gagi Nikoliću!

Pokojni Milan Lane Gutović dočarao je snažne karaktere na sceni i pred kamerama,a takav je bio i u privatnom životu - čvrstog stava i dosledan svojim principima.

Njegov odnos prema novcu bio je transparentan, a to je, kako je sam govorio, bio presudan faktor za prihvatanje neke uloge.

Upravo je čvrst stav bio i razlog zbog koga je glumac odbio da bude deo ekipe serije "Srećni ljudi".

Foto: youtube.com/RTS Prikazuje

 

- Ja sam tražio jedan honorar pre nego što je počelo snimanje "Srećnih ljudi". A onda je došao producent i objasnio mi da ne može da mi da taj honorar zbog nekog poreza već može da mi da 100 dinara manje. E tada sam odustao - ispričao je Gutović u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

Svojevremeno je u šali rekao da kod njega nema pogađanja i da visinu honorara izgovara samo u prisustvu kardiologa i neuropsihijatra.

Pare, one su osnovni element, one su sve i kada vam kažu nisu u pitanju pare, e baš jesu. Zato što im je novac toliko važan, zato ga nikada nemaju, a i za to malo novaca što dobiju oni su u stanju da zamene za svog druga, devojku, momka i tako dalje. Visina mojih honorara ima suštinu presude. Nema pogađanja i nikad ne izgovaram visinu honorara bez prisustva kardiologa i neuropsihijatra - ispričao je svojevremeno Gutović.

Ipak, porodični razlozi sprečili su ga da prihvati ulogu u kultnom filmu "Nacionalna klasa". Uloga Flojda bila je namenjena čuvenom Lanetu, a proslavila je legendarnog Dragana Gagu Nikolića. Čak su bila urađena i probna snimanja, ali je Lane morao da zbog porodičnih razloga odustane od ovog projekta u koji je potom uskočio Gaga Nikolić.

BONUS VIDEO: