JOKIĆEV RIVAL IZ MINESOTE DOBIO NAJČUDNIJU NAGRADU U NBA LIGI: Da li ste čuli za ovo priznanje?

Autor:

Sport

09.05.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofej "Karim Abdul Džabar" ide u ruke Amerikancu.

JOKIĆEV RIVAL IZ MINESOTE DOBIO NAJČUDNIJU NAGRADU U NBA LIGI: Da li ste čuli za ovo priznanje?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Karl-Entoni Tauns

Karl-Entoni Tauns, košarkaš Minesote, novi je dobitnik priznanja u NBA ligi koje nosi naziv "šampion socijalne pravde". Ova nagrada, koja je ustanovljena 2021. godine, dodeljuje se igračima koji istovremeno podržavaju vrednosti jednakosti, poštovanja i inkluzije, a tragaju za socijalnom pravdom. Tauns je bio jedan od petorice finalista za trofej, a konkurenciju su činili košarkaši poput Majamijevog Bem Adebaja, Si Džej Mekaluma iz Nju Orleansa, Lindi Voters iz Oklahome i Rasela Vestbruka iz Los Anđeles Klipersa.

Nagrada "šampion socijalne pravde" možda nije široko poznata javnosti, ali ima snažan društveni i moralni uticaj. Svaki od 30 klubova NBA lige nominuje po jednog igrača za ovu nagradu, a pobednika bira komisija koju predvodi legendarni Karim Abdul-Džabar, uz rukovodioce lige i lidere socijalne pravde.


Karl-Entoni Tauns nije samo istaknuti košarkaš, već i zagovornik proširenja biračkih prava u Minesoti. On se zalagao za vraćanje prava glasa hiljadama nekadašnjih zatvorenika, što je samo jedan od primera njegovog angažmana u društvenim pitanjima.

Ovaj uspeh dolazi u vreme kada je Minesota u centru pažnje, kako zbog Taunsovog priznanja, tako i zbog uspeha njihovih igrača na terenu. Rudi Gober je proglašen za najboljeg defanzivca lige, Naz Rid za najboljeg šestog igrača, a Majk Konli za najboljeg saigrača. Trenutno, Minesota ima prednost od 2-0 protiv Denvera u polufinalu Zapada, a naredna dva meča igraće na domaćem terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading