ŠOK INTERVJU Ivana Bosiljčića: "Među kolegama ima mnogo ZVEZDA PADALICA", glumac NIKAD ISKRENIJI!


IZVOR: Milica Bobinac - 26.02.2024 | 18:30


Progovorio i o ulozi u filmu "Jorgovani", karijeri i ljubavnom životu.

Foto: Youtube printscreen
ŠOK INTERVJU Ivana Bosiljčića: "Među kolegama ima mnogo ZVEZDA PADALICA", glumac NIKAD ISKRENIJI!

Posle 15 godina avijatičar Nenad ponovo će prigrliti svoju Anđelku, samo što to neće biti ni nalik onoj romansi kakvu smo gledali u "Ranjenom orlu". Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović opet su stali pred kamere kao glumački par i snimili crnohumornu priču "Jorgovani" u režiji Siniše Cvetića. Premijera je sutra u MTS dvorani, gde će ostvarenje biti prikazano beogradskoj publici u okviru 52. FEST-a.

Tim povodom razgovarali smo sa Ivanom Bosiljčićem, koji je bez zadrške govorio o karijeri, kolegama, ulogama, ali i ljubavnom životu.

Foto: Foto Košutnjak film

 

*Ovog puta dočaravate lik glumca Igora, koji nije ni nalik avijatičaru iz "Ranjenog orla". Koliko je ovaj zadatak bio izazovan za vas budući da smo navikli da ste "nepopravljivi romantik"?

- Ja sam ovo jedva čekao i nije mi bilo teško. Kolege znaju da kad se zavese spuste i kamere ugase svako od nas često ima drugačiji temperament i ima neku slobodu koja nije uvek dozvoljena i nije moguća na sceni i glumačkom prostoru. Ovo je bila idealna prilika da svako od nas pokaže taj svoj šašavi temperament.

*Dok se u pomenutoj seriji borite za ljubav svoje drage, u "Jorgovanima" tu istu partnerku varate...

- Film počinje pitko, a gorko se završava. Ta tema prevare je samo jedna od onih kojima se bavimo u ovom filmu. Intrigira me najviše ta predrasuda koja unpred vlada što se tiče ovog filma, a to je da će ovo biti isto ono što smo gledali 2009. godine kada se ime Sloboda Mićalović i ime Ivan Bosiljčić spoje. Čekam da vidim kakva će biti reakcija  publike na taj blagi šok kome su skloni scenarista David Jakovljević i reditelj Siniša Cvetić. To je generacija koja šokira, ima drugačiju perspektivu sveta, posla i života od nas. Film se nalazi tačno u centru naših iskustava, ali ipak više naginje ka ovom vremenu. S druge strane, predrasuda je jako dobra polazna tačka. Kolege dođu s ciljem samo malo da se zabave i misle da znaju tačno šta će videti na ekranu, a zapravo vide potpuno novi korak. 

Foto: ATA Images

 

*Koliko je ovo za vas iskorak u glumačkom smislu?

- Davne 2009. godine dobio šansu od Kokana Mladenovića da igram Mirka Topalovića u predstavi "Maratonci trče počasni krug". Do tada sam uglavnom igrao heroje i junake u melodramama i onda je ta uloga bila šok za publiku, ali i novi pokret za mene da me neko potpuno polomi i izvuče iz herojske pozicije i stavi u ulogu koja je potčinjena. Čini mi se da je šansa u ovom filmu upravo jedan takav pokret.

*Da li biste se kao mlad glumac tako lako odrekli uloge heroja?

- Sigurno bih i pre 15 godina prihvatio ovu ulogu. Jedino glumac zna šta sve u sebi nosi. Možda ne ume to da rasporedi i da dobro napravi listu prioriteta, ali jedino on zna. Zato glumci često traže i da kažu: "Ali verujte, pogrešili ste, ovo je uloga za mene". Sve ovo što danas nosim postojalo je u nekom obimu i pre 15 godina, ali možda je dobro što sad izlazi na videlo zato što je sad zrelije, inteligentnije, oštrije i spremnije na neku dozu satire, crnog humora. Ovaj film je došao u pravom trenutku za mene. 

Foto: Foto Košutnjak film

 

*Možete li da pronađete neke sličnosti sa Igorom?

- Ima puno paralela. Privatni ljubavni život Igora je potpuno drugačiji od mog, ali davanje intervjua i dobijanje glumačkih nagrada sve sam iskusio, kao i on. Ono što se njemu desilo, a meni nije jeste to da potpuno od toga pošašavi i izgori. Do kraja filma mi vidimo čoveka koji je zvezda padalica. Ja nisam imao takvu vrstu stradanja, ali sam gledao neke druge kako su postradali.

*Scena u kojoj sa Slobodom Mićalović pevate "Kad zamirišu jorgovani" izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Jeste li je lako snimili?

- Tu scenu smo snimili iz prve! Uopšte nismo vežbali. Mislili smo da ćemo naknadno da snimimo pesmu u studiju, ali nismo. Tako da, to što se vidi na ekranu je najautentičniji mogući momenat sa seta. 

 

 

BONUS VIDEO: