Amerikanci snimaju BOŽIĆNI FILM u Srbiji: Stranci ODUŠEVLJENI našom zemljom!


IZVOR: Milica Bobinac - 19.01.2024 | 16:30


Igrano ostvarenje "Christmas in Serbia" reditelja Rajana Devara već dve nedelje snima se na srpskoj planini.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
Amerikanci snimaju BOŽIĆNI FILM u Srbiji: Stranci ODUŠEVLJENI našom zemljom!

Glavne uloge su poverene Kapris Bure, američkoj biznismenki, glumici i mankenki, zatim Filipu Bojdu, Dankanu Džejmsu, a u epizodnim se pojavljuju i naši glumci Olivera Ježina, Vladimir Grbić i Monja Medaković.

Radnja počinje kada rediteljka božićnog filma Ajvi (Kapris Bure) kreće u potragu za glavnim glumcem svog debitantskog ostvarenja u snežnoj Srbiji. Na tom putu upoznaje se sa tradicionalnim srpskim običajima.

Prema rečima Slavke Antić, asistenta  menadžera produkcije, američki glumci su potpuno očarani našom zemljom.

Foto: shutterstock

- Većina je prvi put u Srbiji i kažu da su se na prvi pogled zaljubili u našu zemlju. Iako su je potpuno drugačije zamišljali, svi su se složili da će nakon snimanja privatno doći, duže boraviti i turistički istražiti Srbiju - izjavila je Antićeva za Blic.

Zanimljivo je da se u filmu prikazuju srpski običaji, a ekipa je naučila kako se pravi česnica i pali badnjak.

- Uče i naš jezik i na snimanjima obavezno na srpskom kažu: tišina, molim vas, hvala, doviženja... Čak su naučili srpske psovke (smeh) - kaže Slavka.

Glavna glumica je objavila na svom instagramu delić atmosfere sa snimanja, dok se u pozadini čuje narodna "Lepe li su, nano, Gružanke devojke".

Foto: instagram.com/capricebourret

 

Ekipa iz inostranstva je smeštena na Zlatiboru i svaki slobodan trenutak koriste da obiđu okolinu i upoznaju se sa znamenitostima tog kraja.

Snimanje se završava krajem januara, a do kraja godine bi trebalo da bude prikazana kako u inostranstvu, tako i kod nas.

 

 

BONUS VIDEO: