LAUŠA SIN ISPRATIO GESTOM KOJI KIDA DUŠU: Ovako se oprostio od oca, njegov potez krije MOĆNU SIMBOLIKU! Svi gledaju i plaču (FOTO)


IZVOR: P. R. - 21.11.2023 | 09:20


Potresne scene na Novom groblju nikoga nisu ostavile ravnodušnim!

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATAImages
LAUŠA SIN ISPRATIO GESTOM KOJI KIDA DUŠU: Ovako se oprostio od oca, njegov potez krije MOĆNU SIMBOLIKU! Svi gledaju i plaču (FOTO)

Jedan od najvećih glumaca jugoslovenske kinematografije, Žarko Laušević, preminuo je u 63. godini posle kratke borbe sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu glume. Legendarni Lauš ispraćen je na večni počinak juče na Novom groblju uz nebrojanu povorku ljudi, koji su došli da odaju počast i upute mu poslednje "zbogom".

Iako se nikad nisu pojavljivali u javnosti, članovi porodice su se najpre u privatnosti, iza zatvorenih vrata kapele, oprostili od Žarka, a zatim i primali saučešća od rodbine, prijatelja i kolega. Nakon ispraćaja, kolona tuge napustila je kapelu, a Laušev sin, Dušan, po izlasku uputio je pokojnom ocu oproštajni gest koji kida dušu na komade.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dušan Laušević sa izabranciom

Naime, Lauševićev naslednik jednom rukom je stezao svoju izabranicu, dok je drugu, desnu ruku stavio na srce i spustio glavu, kako bi odao počast svom ocu.

ZNAČENJE DESNE RUKE NA SRCU

Desna ruka na srce se uglavnom koristi kao znak poštovanja, ali je i odraz velike patnje i boli. Međutim, u nekim situacijama, desna ruka se stavlja na srce i kako bi se iskazala velika zahvalnost i privrženost nekome, kao i saučešće i vernost, ali i divljenje.

Foto: Republika

Sin Žarka Lauševića

BONUS VIDEO: