PREKRSTILA SE TRI PUTA I UMRLA: Srceparajuća želja naše slavne glumce se nije ostvarila, njene reči i danas CEPAJU DUŠU NA KOMADE


IZVOR: P. R. - 17.09.2023 | 09:30


Glumica Branka Veselinović doživela je 105. godinu, ali joj se želja da ima decu nikada nije ostvarila.

Foto: ST/N. MANDIĆ
PREKRSTILA SE TRI PUTA I UMRLA: Srceparajuća želja naše slavne glumce se nije ostvarila, njene reči i danas CEPAJU DUŠU NA KOMADE

Glumica Branka Veselinović u februaru 2023. preminula je u 105. godini života, a deo svog života provela je u braku sa kolegom Mladenom Mlađom Veselinovićem. Njihova ljubav bila je filmska, međutim, oboje su patili što nemaju dece, a čuvena umetnica je jednom prilikom govorila o borbi za potomstvo sa svojim suprugom.

- Nisam bila te sreće da imam decu. Bila sam zdrava, a nemam dece. Bolelo me je to. Sve sam pokušala, ali nije moglo. Profesor kod koga smo Mlađa i ja išli govorio mi je: "Možda sa drugim čovekom možeš da imaš dete". Nisam htela. Rekla sam mu: "Profesore, mi se volimo" - pričala je Branka jednom prilikom za Blic.

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Branka Veselinović

Otkako je izgubila supruga, pa sve do svoje smrti, nije prošao dan da glumica nije pomislila na njega.

- Eh moj Mlađa, moja velika ljubav. Koliko je bio divan čovek. Otišao mi je zauvek. Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo - govorila je.

Ona je preminula 8. februara, a iako je slutila da joj se bliži kraj, Branka je imala veliku želju da poživi još nekoliko meseci.

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Branka Veselinović

- Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos - otkrio je dva dana nakon Brankine smrti njen blizak prijatelj, novinar Nikola Radanović.

BONUS VIDEO: