BESPLATNI PROGRAMI U BOŽIDARCU DO KRAJA SEPTEMBRA: U sredu monodrama “Kontrabas”, u četvrtak koncert


IZVOR: Republika - 21.09.2022 | 13:20


U okviru obeležavanja Dana evropske baštine u Božidarcu vas očekuju brojna deštavanja, predstave, koncerti, izložbe, ali i otvorena vrata za nove prekvalifikacije.

Foto: Božidarac
BESPLATNI PROGRAMI U BOŽIDARCU DO KRAJA SEPTEMBRA: U sredu monodrama “Kontrabas”, u četvrtak koncert

Druga polovina septembra širom Evrope i Srbije je rezervisana za obeležavanje Dana evropske baštine sa ovogodišnjom temom Održivo nasleđe. Božidarac je pripremio više zanimljivih događaja, od Street Art tura Vračarom, radionica spremanja falafela sa evropskim sosevima, kao i projekciju filma “Do poslednjeg dana” francuskog reditelja Žan Lik Godara koja se održala u subotu.

Do kraja septembra se očekuje još niz aktivnosti i to u saradnji sa gradskom opštinom Vračar, kaže direktor Božidarca Vladimir Kljajić. POGLEDAJ GALERIJU

- Prvo pozivamo publiku u sredu u veliku salu Božidarca na monodramu “Kontrabas”. U životu jednog muzičara, kontrabas predstavlja prijatelja, neprijatelja, ljubavnicu, prepreke na putu koje je sam sebi zacrtao. Ono što do sada nijedan kompozitor nije iskomponovao, može se videte na sceni u ovoj monodrami. Zatim u četvrtak u koorganizaciji sa udruženjam Artico će biti održan koncert “Beogradski kvartet harfi - Prvih 35 godina”. To će biti prvi put da u ustanovi publika može da uživa u ovom divnom instrumentu. U petak ćemo sa inicijativom Beogradski čitač da se pridružimo hiljadama poetsko-umetničkim programima širom sveta pod nazivom „Sto hiljada pesnika za promene“ - kaže Kljajić i dodaje da su svi događaji u septembru besplatni za posetioce zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Naš sagovornik ne zaboravlja i da septembar označava novi školski početak, te će sa svojim franšizantima pozdraviti nove polaznike koji su se ove jeseni odlučili za prekvalifikaciju u Božidarcu.

- U pitanju su bući grumeri, knjigovođe, viljuškaristi, frizeri, kuvari, pica majstori, negovatelji i mnoge druge profesije - ističe Kljajić.