Otkriveni honorari glumaca! Najmlađi je, a NAJPLAĆENIJI, po danu uzima 5.000 EVRA!


IZVOR: Republika - 22.08.2022 | 08:18


Ovo su naplaćeniji srpski glumci.

Foto: ST/D. Kadić, E-stock, Tanjug-D.Goll, Shutterstock
Otkriveni honorari glumaca! Najmlađi je, a NAJPLAĆENIJI, po danu uzima 5.000 EVRA!

O stanju na glumačkoj sceni i honorarima glumaca neretko se raspravlja, a sada je otkriveno koliko glumci zapravo zarađuju i ko su oni najskuplji.

Ne prihvataju uloge bez 2.000 evra na dan!

Kako Informer prenosi, Seka Sablić, Aleksandar Berček, Miki Manojlović, Žarko Laušević i Miloš Biković su najskuplji srspki glumci. Kako se navodi, oni ne prihvataju uloge ukoliko za dan snimanja ne dobiju 2.000 evra i to za glavne uloge, a u koliko su traženi za manju ulogu, reditelji moraju da izdvoje čak 5.000 evra po danu.

Foto: Republika.rs

Miki Manojlović

- Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček već godinama uzimaju najviše para za filmove i serije. Pored toga što su talentovani, cenu im diže i to što ne prihvataju olako svaku ulogu koja im se ponudi. Zbog toga, kada producenti i reditelji odluče da ih angažuju za neki projekat, već unapred znaju da će morati da plate 2.000 evra po danu za njihove honorare - otkriva za pomenuti portal izvor i dodaje da njihova cena zavisi i od veličine uloge:

- Ukoliko nisu među glavnim glumcima, onda traže 5.000 evra!

Jedina žena među najplaćenijima

Foto: ST/D. KADIĆ

Seka Sablić

- Glumice svuda u svetu, pa i u Srbiji, imaju manje honorare od kolega. To kod Seke nije slučaj! Njena popularnost traje još od osamdesetih godina prošlog veka i ne jenjava. Ona je garancija da će film ili serija postati hit, pa ne čudi što ima mnogo posla - kaže sagovornik.

Najmlađi na listi

Miloš Biković se zahvaljujući ulogama Aleksandra Tirnanića Tirketa u ''Montevideu'' i Maraša u ''Južnom vetru'' našao na listi najplaćenijih.

Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Miloš Biković

- Biković, poput mnogo starijih kolega, ima honorar od 2.000 evra dnevno. Međutim, u Rusiji zarađuje mnogo više! Tamo je za film "Sluga", koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije, uzimao 5.000 evra po danu - priča izvor.

Tražena petorka

Slede ih Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić, sa honorarima od 1.500 evra po danu.

Foto: e stock/Koca Sulejmanović

Milan Marić

- Marić je zahvaljujući filmu "Toma" i seriji "Državni službenik" među najtraženijim glumcima mlađe generacije. Timotijević i Bukvić su posle uloga u serijama "Besa" i "Južni vetar" podigli cenu, dok supružnike Vojina i Slobodu publika voli da gleda već godinama - kaže sagovornik.

BONUS VIDEO: