NASLOV BI ZVUČAO ČUDNO! Lečić otkrio zašto ga Laušević nikada nije javno podržao!


IZVOR: Valentina Stojić - 23.06.2022 | 10:09


Kada vam se u životu desi da budete u glavnoj ulozi, a da to niste birali, onda su posledice ozbiljne i teške, rekao je glumac.

Foto: ST/V.LUKIĆ
NASLOV BI ZVUČAO ČUDNO! Lečić otkrio zašto ga Laušević nikada nije javno podržao!

Posle prinudne pauze zbog optužbi za silovanje mlađe koleginice Danijele Štajnfeld glumac Branislav Lečić ponovo staje pred kamere. Vredno radi na novim ulogama i posle teške godine koja je iza njega nastavlja sa glumom tamo gde je stao.

Prijava za seksualno uznemiravanje bacila ga je u medijski mrak, obeležen zabranama i odbacivanjima od strane pojedinih kolega, o čemu Lečić danas glasno govori. Ističe da su mu mnogi okrenuli leđa, ali mu je jedan veliki prijatelj i u najtežim danima ostao veran i pružio mu ruku.

Foto: youtube.com/Insajder Video

Danijela Štajnfeld

- Uvek sam imao podršku Žarka Lauševića. Rekao mi je nešto duhovito i lepo: "Nadam se da ćeš me razumeti, znam i šta si i ko si i da nisi sposoban za takve stvari kako te u medijima predstavljaju, ali ja ne mogu da stupim u tvoju odbranu i da kažem svoje mišljenje jer moraš priznati da bi naslov čudno zvučao 'Ubica branio silovatelja'. To me je mnogo pogodio i nasmejalo - priča Lečić.

ŽIVOT PRETOČEN U KNJIGU

Sa poznatim glumcem sreli smo se na promociji najnovije knjige Žarka Lauševića "Padre, idiote" u Beogradu i tom prilikom nam je priznao da je sve što mu se u prethodnom periodu desilo ostavilo posledice na njega. Laušević je svoju životnu priču obeleženu tragedijom pretočio u knjigu, a Lečić kaže da se nada da će i on jednog dana biti u stanju da učini isto.

Foto: ST/V.LUKIĆ

Knjiga Žarka Lauševića

- Mislim da su ovi događaji ostavili težak pečat na mom biću jer sam ja vrlo osetljiv čovek. Uvek sam nastojao da svojom glumom u ljudima probudim emocije, a kad vam se u životu desi da budete u glavnoj ulozi, a da to niste birali i to na način na koji se meni desilo, onda to ostavlja ozbiljne i teške posledice. Nadam se da će moj život, umetnički i ljudski, pobediti i da ću biti u stanju da pravim takvu vrstu distance da mogu da napišem i neko slovo, poput Žareta - ističe glumac.

Iz afere koja ga je u stopu pratila Lečić je izašao kao pobednik budući da je sud doneo odluku da nije kriv.

- Ataci se dešavaju onima koji se ističu i čija cena napada nešto košta. Tih pet minuta slave onih koji te napadaju ima svoje materijalno opravdanje. Meni je učinjena ogromna šteta, to je atak na život i na egzistenciju, porodicu, minuli rad i opstanak u profesiji. Zidam nešto 40 i kusur godina i pojavi se neko nepoznat i sruši sve to. Ali dokazano je da je reč o lažnoj prijavi, izmišljotini, kao što sam od početka tvrdio, ali ima ljudi koji i dalje sumnjaju u sve - rekao je glumac i dodao da je reakcija uvek bilo i da će ih biti, pa citirao Nikolu Pašića: "Kleveta je ono kad prospeš jastuk pun perja, a demanti kad počneš da skupljaš to perje". 

PROMENIO LIČNI OPIS

Posle dužeg vremena publika će ga videti pred kamerama i to u novom izdanju budući da je zbog uloge Dragiše Vasića u filmu "Heroji Halijarda" Radoša Bajića promenio lični opis.

- Zbog Vasića, akademika, književnika, novinara i ideologa četničkog pokreta vrlo bliskog Draži Mihailoviću, pustio sam bradu. Tokom leta snimamo film i seriju, i pošto bi se lepljenje brade videlo, a igramo uloge takve kakve su, svi smo pustili bradu - naglasio je glumac.

Foto: Promo

Branislav Lečić čita tekst

Uporedo snima novu seriju "Tunel" o antiterorističkim jedinicama i pregovaračima, baziranu na istinitim događajima. Za reditelja Petra Ristovskog i producenta projekta Lazara Ristovskog imao je samo reči hvale.

- Ispali su pravi džekovi kada su me pozvali da budem deo njhove serije. Igram načelnika policije, koji se sreće sa mnogim slučajevima, rešava ih i operativno radi sa specijalcima i pojedincima, a u fokusu su unutrašnji odnosi likova. Radnja serije je realistična, nije previše upeglana poput američkih, nego je ljudskija - istakao je Lečić.

Šušljikovo vreme zla

O slučaju koji je uzdrmao javnost, gde je producent Goran Šušljik, autor serije "Vreme zla", optužen za zloupotrebu službenog položaja i prisvajanje dela novca namenjenog za snimanje filma "Južni vetar", Lečić kaže da treba biti skeptičan.

Foto: ST/V.LUKIĆ

Goran Šušljik

- Ne želim da sudim i sa dozom sumnje treba gledati na sve to. Često se dešava da se ustanovi da je nešto urađeno zato što je tako trebalo da se uradi - zagonetan je glumac.

Foto: ST/V.LUKIĆ-

Foto:  

Foto:  

Foto: