PREMINUO DESETOGODIŠNJI SIN ZVEZDE KULTNE SERIJE ''LUD, ZBUNJEN, NORMALAN''! Pronađen pored grebena, nastradao od PROMRZLINA!


IZVOR: Republika - 28.01.2022 | 09:20


Glumica kultne serije ''Lud, zbunjen, normalan'' pre 12 godina doživela je veliku tragediju kada je izgubila sina.

Foto: Printscreen
PREMINUO DESETOGODIŠNJI SIN ZVEZDE KULTNE SERIJE ''LUD, ZBUNJEN, NORMALAN''! Pronađen pored grebena, nastradao od PROMRZLINA!

Bosanska umetnica Belma Lizde Kurt, proslavila se ulogom u seriji ''Lud, zbunjen, normalan'', a malo ko zna da je njen život prožet stravičnom tragedijom koja ju je zadesila. Naime, pre 12 godina, Belma je doživela najveći gubitak kada je u Kanadi u nesreći nastradao njen desetogodišnji sin, prenosi Srbija Danas.

Foto: youtube.com/printscreen

Belma Lizde Kurt izgubila sina

Sina Jana Isaka, Belma ima sa svojim suprugom, rediteljem Alešom Kurtom, a njihov idiličan život promenio se iz korena. Njihov sin je bio u poseti rodbini u Kanadi, te su njegova  šezdesettrogodišnja rođaka i on krenuli u vožnju kajakom, koji se prevrnuo.

 

 

Prema pisanju "Canadian Pressa", suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je usledila masovna potraga avionima i čamcima. Narednog dana u četiri sata ujutru ugledali su kajak, dok su tela žene i Belminogsina našli šest sati kasnije.

Hitno su ih hospitalizovani, ženi je ukazana pomoć, a dečak je nažalost preminuo od promrzlina.

Glumica i reditelj nisu govorili o gubitku sina, a svoju energiju i ljubav su preusmerili i usredsredili na vaspitavanje mlađe ćerke, sada osmogodišnje Ume. Belma se posvetila radu sa decom, deo je brojnih pozorišnih radionica, a dizajnirala je i modnu liniju za najmlađe pod nazovom ''Umin ormar''.

 

 

- Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica u razgovoru za magazin "Azra".

BONUS VIDEO