SEKIN BRAT OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA! Sablić živeo sa DVE ŽENE, iz OSVETE ga prijavile za TRGOVINU LJUDIMA!


IZVOR: Republika - 26.01.2022 | 17:32


Brat glumice Seke Sablić, Siniša Sablić, osuđen je na 10 godina zatvora na Kubi, a sada je uputio molbu srpskom pravosuđu za premeštaj u zatvor u Srbiji.

Foto: printscreen/instagram.com/ST/N. MANDIĆ
SEKIN BRAT OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA! Sablić živeo sa DVE ŽENE, iz OSVETE ga prijavile za TRGOVINU LJUDIMA!

Brat glumice Seke Sablić, Siniša Sablić, 2018. godine je na Kubi osuđen na 10 godina zatvora zbog trgovine ljudima i garderobom, a sada je uputio molbu srpskom pravosuđu da bude prebačen u zatvor u Srbiji na izdržvanje ostatka kazne.

Foto: instagram.com/sinisasablic

Siniša Sablić osuđen na 10 godina zatvora

Sablić je na ostrvu živeo sa dve devojke koje su u postupku koji se vodio protiv njega bile oštećene, a sa kojima je on navodno bio u emotivnoj vezi.

- Navodno, on je nekoliko godina bio u vezi sa njima, a sa jednom čak ima i dete. Kako se sumnja, jednu od oštećenih prijavio je pre hapšenja za krađu, pa da bi mu se osvetile, njih dve su se udružile i tužile ga za trgovinu ljudima - otkriva izvor za Kurir.

Održana sednica u Višem sudu

Juče je u Višem sudu u Beogradu održana sednica na kojoj se razmatrala molba koja je dostavljena putem međunarodne pravne pomoći.

- Siniša Sablić je iskoristio svoje zakonsko pravo da traži da kaznu služi u svojoj državi. Osuđen je na 10 godina za nedozvoljenu trgovinu garderobom i trgovinu ljudima. Viši sud u Beogradu, na jučerašnjoj sednici, razmatrao je molbu. Naš sud nema mogućnost da odlučuje o Sablićevoj krivici, odnosno ne ulazi u to da li je Sablić krivi ili ne za ono za šta jeć osuđen, već treba da se izjasni da li prihvata presudu suda u Havani i da li daje saglasnost da osuđeni služi kaznu u Srbiji. Jedina mogućnost koju ima, jeste da izrekne istu ili blažu kaznu - objašnjava sagovornik i dodaje da je zaprećena kazna u Srbiji za trgovinu ljudima od 3 do 12 godina.

Foto: printscreen/Google Earth

Viši sud u Beogradu

- Naravno, sud uzima u obzir presudu i činjenično stanje koje je dokazano. S obzirom na našu sudsku praksu, realno je očekivati da bi ta kazna mogla da bude smanjena, jer Sablić ima 82 godine i reč je o čoveku ozbiljno narušenog zdravlja koji bi po ovoj presudi iza rešetaka trabalo da provede još više od šest godina - dodaje izvor.

Sud u Havani je Sablića osudio jer je navodno za novac i garderobu koju im je poklanjao imao intimne odnose sa dve Kubanke, a pored toga ih je i podvodio svojim prijateljima i biznismenima iz Srbije, koji su dolazili na Kubu.

- Tokom postupka, on je priznao da im je plaćao u novcu i garderobi, koju je prodavao u svom stanu, kao i da su sa istim Kubankama seks imali i njegovi prijateljli i poslovni partneri. Tvrdio je da on od toga nije imao nikakvu korist. Sud u Havani saslušao je i dve Kubanke, koje su navodno potvrdile da je isitna da su naplaćivale svoje seksualne usluge, kao i da su same pristale na to, kako na Kubi, tako i kada su sa Sablićem otputovale u Beograd. Navodno su rekle da su se lepo zabavile i imale odnose sa muškracima za novac - otkriva izvor i dodaje da je Sekin brat godinama živeo i radio na Kubi, dok je u Srbiju dolazio samo povremeno.

Foto: instagram.com/sinisasablic

Siniša Sablić osuđen na kaznu zatvora zbog trgovine ljudima

- Kada je reč o nedozvoljenoj trgovini, osuđen je zbog toga što je garderobu koju je kupovao u Srbiji, preprodavao na Kubi. Navodno, garderobu su prenosile Kubanke.

BONUS VIDEO