O OVOME ĆE SE PRIČATI! Srpski glumci u predstavi kakvu Beograd još nije video, izazvaće LAVINU EMOCIJA!


IZVOR: Republika - 08.03.2020 | 13:38


Osam sjajnih glumačkih imena uskoro će domaćoj publici predstaviti novi pozorišni komad "Tamo daleko". Dragan Vujić Vujke, Dragan Marinković Maca, Marko Živić, Miloš Đorđević, Mladen Andrejević, Rade Ćosić, Stevan Piale i Boris Pingović čine postavu koja će na sceni oživeti odlomke romana "Zelena milja" Stivena Kinga.

Foto: Promo foto

Predstava "Tamo daleko"

Predstava "Tamo daleko", nastala adaptacijom odlomaka romana "Zelena milja", biće premijerno izvedena 30. marta u 20 časova u "Kombank dvorani".

Glumačka ekipa mesecima unazad vredno radi na pripremi komada koji publiku neće ostaviti ravnodušnim, budući da porukom koju nosi izaziva lavinu reakcija i emocija, i da je u pitanju komad kakav beogradska pozorišna scena još nije imala priliku da vidi.

Foto: Promo foto

Dragan Vujić Vujke

Radnja predstave smeštena je u centralni državni zatvor "Glavnjača" u Beogradu, u vreme između Prvog i Drugog svetskog rata. Vujke, Maca, Marko Živić i ostatak glumaca verno će dočarati vreme koje karakterišu nacionalna previranja, velika razočaranja u Kraljevinu nastalu u nacionalnom zanosu, a zatim omraženu od najmanje jedne polovine svojih državljana.

Najviše pažnje privlači blok za izvršenje smrtnih presuda - mesto u kojem duž niza ćelija zatvorenici i njihovi čuvari zajedno provode vreme do polaska na put za "tamo daleko". Različite sudbine u isti prostor dovode ratne heroje, oslobodioce, razbojnike, ubice, a njihova priča iz zatvorskog okruženja istovremeno je i dirljiva i užasna.

Priča o dobru i zlu učiniće da publiku preplave emocije - mržnja, gađenje, sažaljenje, saosećanje. Odgovore na pitanja da li je pravda uvek na strani istine i ima li mesta za nadu glumci će na svojevrstan način dati publici upravo kroz ovaj komad.