MISTERIJA SINANOVOG NASLEDSTVA! KOME ĆE PRIPASTI OGROMNA IMOVINA?


IZVOR: Republika - 17.06.2018 | 07:51


Sinan Sakić, jedan od naših najpoznatijih pevača narodne muzike, preminuo je 1. juna. Iza sebe je ostavio četvoro dece.

Foto: instagram.com/sinan_sakic

Sinan Sakić je iza sebe ostavio i mnog dece, ali i mnogo nasledstva

Prvi put se oženio sa 18. godina sa dotičnom Velidom iz Janje kod Bijeljine, koja je bila iz imućne porodice sa dosta para i sa kojom ima dvoje dece, Rašida i Medu. 

Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29. juna 1981. godine, sa kojom je imao ćerku Đulkicu i sina Alena.

Dok Sabina iz prvog braka ima dva sina, Ernesta i Elvisa.

I svi oni očekuju deo Sinanovog nasledstva. Neko manje, neko više...

Sinan je često pričao o svojim porocima i nije bežao od njih. Često je govorio kako je znao da za jedno veče pošmrka nekoliko grama kokaina i prokocka 50.000 eura.

Ali, svi su znali da on taj novac zaradi za manje od mesec dana.

 

 

Međutim, raskolašan život ga je možda sprečio da ostvari i više. Čuveni kompozitor Miša Bass je znao da govori: "Cela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem stani Sinane, biće još para nisu ovo poslednje na svetu. A on je samo odgovarao: - Neka Mišo, neću sa njima u grob da me odnesu".

Foto: ST/N. MANDIĆ

Sahrana pevača

Kada je Sinan umro, niko nije spomenuo njegovo nasledstvo.

Ono što je poznato su stan na Dorćolu od preko 100m2, vellepnu vilu u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu.

Sinan je posedovao i kuću u Indiji, koju je kupio pošto je mnogo voleo tu zemlju, a pre nekoliko godina ju je bio prodao. Od 1996. godine je posećivao gurua Satija Sai Babu, sve dok ovaj nije umro 2011. godine.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Sin koji je nedavno izašao iz zatvora nije bio u dobrim odnosima sa ocem

Poseduje manji stan u Beču i stan u Dizeldorfu. Sinan je bio opsednut i dobrim kolima. Posedovao je minimum pet luksuznih komada koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici. 

Ostaje pitanje koliko je novca ostavio Sinan na svojim bankovnim računima, kao i u koje poslovne biznise je ulagao svoj novac, a takvih ulaganja je sigurno bilo.

Ostaje da vidimo kako će se desiti imovinska rasprava i ko će tu izvući neki adut.

Advokati će sigurno bii dosta uposleni, od strane nekoliko klijenata. Postoje priče kako ipak postoji testament u kojem Sinan sve ostavlja jednoj sekti iz Indije, ali to je samo trač. 

Misterija Sinanovog nasledstva ostaje otvorena.