DANAS BI GRU PROSLAVIO 51. ROĐENDAN: Njegova tragična smrt ne prestaje da boli, ovo je POSEBNO TEŽAK dan za njegovu porodicu!


IZVOR: Republika/A.N. - 08.03.2024 | 20:30


Jedan od naših najvećih repera rođen je na današnji dan!

Foto: youttube/SKY PLUS
DANAS BI GRU PROSLAVIO 51. ROĐENDAN: Njegova tragična smrt ne prestaje da boli, ovo je POSEBNO TEŽAK dan za njegovu porodicu!

Danas se sećamo jednog od najvećih srpskih repera, Dalibora Andonova, poznatijeg kao Gru. Rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu, Gru je svoj muzički put započeo devedesetih godina prošlog veka. Njegov prvi rep album "Da li imaš pravo" izdat je 1995. godine i označio je početak jedne značajne karijere. Već naredne godine, Gru je osvojio publiku albumom "Gru 2" koji je postigao veliki uspeh.

Njegove pesme su postale neizostavan deo srpske muzičke scene, a neki od njegovih najpoznatijih hitova su "Petak", "Biću tu", "Srce", "Pravi broj", "Tamo gde si ti" i mnoge druge. Posebnu popularnost stekao je saradnjom sa kolegama kao što su Ajs Nigrutin, Rasta i Đans, a numere poput "I dalje me žele", "Dugme po dugme" i "Kilo koke" ostale su upamćene kao klasici domaće hip-hop scene.

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Dalibor Andonov Gru

Nažalost, Gru nas je napustio 9. septembra 2019. godine, ostavljajući veliku prazninu u svetu domaće muzike. Nakon njegove tragične smrti, održana je komemoracija u Domu omladine, a Gru je sahranjen na groblju Orlovača tri dana kasnije.

Gruova muzika i njegovo nasleđe i danas žive kroz sećanje njegovih fanova i kolega, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji srpske hip-hop muzike.

Foto: instagram.com/danicaandonov

Dalibor Andonov Gru

Dalibor Andonov, poznat kao Gru, bio je više od samo repera - bio je ikona, legenda koja je obeležila jednu muzičku epohu i inspirisala generacije. Njegova muzika nastavlja da živi i nadahnjuje, ostavljajući neizbrisiv pečat na srpskoj hip-hop sceni.

BONUS VIDEO: