LEPOJ VAŽNIJA TEZGA OD ODLIKOVANJA: Dobila Zlatnu medalju za zasluge, a evo zašto se nije pojavila na svečanoj dodeli!


IZVOR: Republika/M. K. V. - 17.02.2024 | 08:00


Pevačica je priznala da je pozvana da dođe po orden, pa naglasila da je zbog poslovnih obaveza bila sprečena da dođe.

Foto: printskrin
LEPOJ VAŽNIJA TEZGA OD ODLIKOVANJA: Dobila Zlatnu medalju za zasluge, a evo zašto se nije pojavila na svečanoj dodeli!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti dodelio je ordenje za 107 lica, među kojima su i pojedine ličnosti s estrade, koje su sa zadovoljstvom došle da prime priznanja.


Međutim, pevačica Lepa Lukić, koja je za svoje zasluge takođe odlikovana, nije se pojavila na svečanoj dodeli upriličenoj u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike pošto joj je tezga bila preča.


- U romingu sam, nisam u Srbiji. Nisam mogla da dođem, u Beču sam sve vreme - rekla je pevačica za Blic, pa dodala:


- Zvali su me sinoć da dođem po orden, ali kako da stignem, u Austriji sam. Poslovno sam ovde.

Foto: ATA Images

Mirko Kodić i Zorica Brunclik preuzeli svoje nagrade

Inače, Lepa je, kao i njena koleginica Zorica Brunclik, te harmonikaš Mirko Kodić, dobila Zlatnu medalju za zasluge, zahvaljujući karijeri i doprinosu narodnoj muzici.
Lukićeva i Kodić su karijeru započeli još sedamdesetih godina, od kada su prisutni na javnoj sceni. Brunclikova, koja je u muzici nešto kraće od njih, tokom više od pet decenija umetničkog rada postigla je sve što se moglo postići. Postala je i ostala najtiražnija pevačica na Balkanu u svim muzičkim žanrovima, održala je rekordan broj solističkih koncerata, te ostavila pesme koje su postale deo antologije srpske kulture.Dobila je sva esnafska, ali i priznanja koja dodeljuje publika i to po više puta. Zorica je ovogodišnju nagradu dobila kao umetnik iz folk branše, kome je to pošlo za rukom dok je još u zenitu karijere, dok se pre nje ovim priznanjem, pred kraj života, ovenčao legendarni Predrag Živković Tozovac, kao i Šaban Šaulić, koji je nagradu dobio posthumno.


Zorica Brunclik: Ponosna sam
i zahvalna na ovom priznanju

Foto: ATA Images

Zorica Brunclik se zahvalila predsedniku Srbije

Zorici Brunclik je Zlatna medalja za zasluge kruna svega što je dosad postigla u muzičkoj karijeri. Istaknuta estradna umetnica dobila je najviše priznanje koje država dodeljuje, a ona je po uručenju prestižne nagrade istakla sledeće:


- Ponosna sam i zahvalna na ovom priznanju. Zahvalna predsedniku jer je pokazao da se umetnost ne može i ne treba deliti na visoku i popularnu, zahvalna publici što me je sve ove godine održala i zahvalna bogu što sam dobila tako plodonosan, uzbudljiv i srećan život!

BONUS VIDEO: