PREMINUO MUZIČAR NAKON BORBE SA TEŠKOM BOLEŠĆU: Poruka poznatog pevača lomi srca na komade, tuga do neba! (FOTO)


IZVOR: P. R. - 30.05.2023 | 16:35


Sahrana će se održati u četvrtak, 1. juna.

Foto: printscreen/instagram
PREMINUO MUZIČAR NAKON BORBE SA TEŠKOM BOLEŠĆU: Poruka poznatog pevača lomi srca na komade, tuga do neba! (FOTO)

Damir Pašić (47), poznatiji kao Daddy, nekadašnji član grupe "Seven Up", posle duže bolesti preminuo je pre nekoliko nekoliko dana u Sarajevu.

- Komemoracija i saharana našem Dadiju je u četvrtak, 01.06.2023 - napisao je njegov prijatelj i nekadašnji kolega iz benda Elvir Lilo Hadžijamaković.

 

 

Pašić je u februaru ove godine saznao da boluje od karcinoma pankreasa, sa metastazama. Od njega se opraštaju prijatelji, kolege i poznanici na društvenim mrežama, među kojima je i Hadžijamaković.

- Dadi, brate naš, mnogo smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobediti, ali nismo. Pevaj i pleši i čekaj nas da gore napravimo naš povratak. Neka ti je laka naša bosansko-hercegovačka zemlja. Voli te tvoj brat Lilo i ostala braća iz 7UP-a: Gogi, Nedim i Fudo - piše u objavi ispod zajedničke fotografije.

 

 

Od prijatelja se oprostio i Fuad Backović Deen.

- Najdraži moj Damire Pasiću, moj brate Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvezde! Bilo mi je samo četrnaest godina kada sam postao dio porodice zvane “Seven Up” i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up - Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere. Vi ste bili moj oslonac, moja zaštita, moja familija onda kada smo bili na turnejama i moji uzori! Bili smo pioniri posleratne pop-rok muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pjesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve sto se moglo ostvariti na području ex Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće! Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti! Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smijati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško… Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoju raju i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna djevojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja! Voli te tvoj brat - napisao je pevač koji je, podsećanja radi, predstavljao Bosnu i Hercegovinu na "Pesmi Evrovizije".

 

 

BONUS VIDEO: