SKANDAL NA EVROVIZIJI, SLEDI HITNA DISKVALIFIKACIJA? Albanska predstavnica pokazala DVOGLAVOG ORLA, javnost traži da budu KAŽNJENI!


IZVOR: Republika/O. B. - 12.05.2023 | 17:51


Velika sramota albanske predstavnice na Evroviziji, sa sestrom pokazala dvoglavog orla!

Foto: Printscreen
SKANDAL NA EVROVIZIJI, SLEDI HITNA DISKVALIFIKACIJA? Albanska predstavnica pokazala DVOGLAVOG ORLA, javnost traži da budu KAŽNJENI!

Tokom druge polufinalne večeri Evrovizije nastupila je Albanija, a njihova predstavnica Albina je na scenu velike glamurozne hale u Liverpulu stala sa članovima svoje porodice, a njihova numera „Duje“ se dopala publici, te su tako izglasani i obezbedili sebi sigurno mesto u finalu. 

Neposredno pred izlazak na scenu, u bekstejdžu dok su razgovarali sa medijima, Albina i njena sestra su iskoristile prilku da pokažu „orla“ - simbol velike Albanije.  POGLEDAJ GALERIJU

 

Po svemu sudeći nijedno dešavanje ne može da prođe bez provokacija Albanije, koja krši pravila.  I pored brojnih neprijatnosti sa prethodnih javnih dešavanja zbog isticanja simbola dvoglavog orla, ova predstavnica nije mogla da se uzdrži od provokacija, a njeno beskrupulozno ponašanje se prepričava na društvenim mrežama.

Podsetimo, i prošlogodišnja albanska predstavnica Evrovizije, Ronela Hajati je na kraju izvođenja numere, rukama pokazala dvoglavog orla, simbol velike Albanije, čime je izazvala brojne oprečne reakcije.

Foto: Printscreen

Albina sa sestrom pokazala dvoglavog orla

 

- Kosovo i Albanija su kao brat i sestra - izjavila je Albina. 

U čitavoj priči najskandaloznije je to što Albina u pesmi kojom predstavlja Albaniju peva o Kosovu, odakle je inače rodom, a uprkos tome što su ona i njena porodica poreklom iz Peći, Albanija ovakvim potezom krši strogo propisana pravila jer je to, prema pravilniku Evrovizije, strogo kažnjivo. Zbog toga se mnogi pitaju zašto nije diskvalifikovana s ovog takmičenja, kako zbog toga tako i zbog sramne izjave o "velikoj Albaniji".

BONUS VIDEO: