ESTRADA ODAJE POČAST POKOJNOM KALEZIĆU! Milena Plavšić zavijena u crno, ridala suze na pomen voljenog kolege: Pa, dokle više, bre, ODOŠE NAM NAJBOLJI! (FOTO)


IZVOR: Dušan LUKIĆ - 05.01.2023 | 15:30


Milena Plavšić došla da se oprosti od Zorana Kalezića, jer, kako nam je otkrila, neće moći da mu ode na sahranu u Danilovgrad.

Foto: ST/Nemanja Pančić, E-Stock
ESTRADA ODAJE POČAST POKOJNOM KALEZIĆU! Milena Plavšić zavijena u crno, ridala suze na pomen voljenog kolege: Pa, dokle više, bre, ODOŠE NAM NAJBOLJI! (FOTO)

Vest da je proslavljeni pevač Zoran Kalezić nakon duge borbe sa opakom bolešću preminuo, zavila je estradu u crno. Njegove kolege, bliski ljudi i prijatelji, danas se okupili tim povodom kako bi mu odali počast, a ceo događaj organizovala je izdavačka kuća "Jugoton".

Među prvima koja se pojavila na tužnom skupu bila je pevačica Milena Plavšić, koja prvo nije znala šta bi rekla i kako bi se oprostila od voljenog prijatelja i kolege, a zatim se kroz suze za Republiku prisetila trenutaka sa Kalezićem. POGLEDAJ GALERIJU

- Da vam kažem, ja Zorana znam od početka moja karijere. Započeli smo u istoj ovoj kući, Jugoton, koja je danas priredila ovu počast. Dugo se poznajemo dragi moj Zoran i ja, mnoge turneje smo zajedno proputovali, bio je zaista divan kolega. To je nešto što ostaje za ceo život, ti dobri ljudi, koji poštuju i cene svoje kolege i koleginice. Moj suprug se najviše družio sa njim u Budbi, Zoran je godinama pevao u jednoj bašti koja se zvala "Terasa pod lozom", a moj muž Duško Knežević, koji je nažalost preminuo pre dve godine, on je bio veliki boem, što se znalo i za Zorana. Voleo je da sluša Zorana, zajedno su dočekivali zore... Ma, to je nešto nezaboravno! Zoran ima te pesme koje diraju pravo u srce i ja uvek plačem kada ih čujem. Neki se vesele, a ja plačem! Veoma me njegove pesme pogađaju - kazala nam je pevačica, pa nastavila sa suzama u očima:

Foto: Republika

MIlena Plavšić plače zbog smrti Zorana Kalezića

- Voleo je mnogo da se šali, to je uvek radio. Ima je mnogo humora u sebi. Ma, bio je divan kolega! Mnogo mi je teško... Odoše nam svi najbolji, mislim se šta je to... Više puta kažem: "Pa, dosta više, dokle više"! Odoše nam stvarno izuzetne kolege, legende, to su sve same legende! Znate svi koliko ih je otišlo u poslednje vreme, velika šteta za narodnu muziku. Niko neće napraviti imena kao što su oni napravili, mladima je danas teško da naprave ime, što se kaže, za veka - ističe Milena potpuno uplakana.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zoran Kalezić umro

Plavšićka nam je otkrila i kada se poslednji put videla i čula sa pokojnom Kalezićem.

- Mi smo leteos ovde proslavljali izlazak njegovog CD-a, nove pesme i niko se nije nadao da će ovo doživeti. Svi smo znali od čega je bolovao, ali imao je poslednju želju da održi još jedan koncert u Domu Sindikata, baš se nadao tome. Nisam htela da ga opterećujem, da ga pitam kako je, a čoveku je bilo sve teže i teže. Kontaktirala sam sa njegovom suprugom Irenom, ona nas je sve obaveštavala o njegovom stanju. Juče kad sam saznala da je preminuo, isplakala sam se k'o kiša! I danas plačem... Pamtiću ga samo po najlepšem. Nažalost, neću moći da mu odem na sahranu, da je bliže, rado bih otišla. Neka mu je laka zemlja - zaključuje Milena Plavšić za Republiku.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Milena Plavšić

BONUS VIDEO: