"GRAND" SE SROZAO! Prodaje se za KIKIRIKI, malo im fali da završe na KABLOVSKOJ!


IZVOR: Goran DOLJANČEVIĆ - 03.10.2022 | 19:00


Jasno je da u žiriju neka velika imena poput Svetlane Cece Ražnatović ili Aleksandra Milića Milija sede upravo zbog nacionalne frekvencije. Kad bi završili na kablu, verovatno više ni Đorđe David ne bi ostao da žirira u takvim okolnostima

Foto: printscreen/TVPRVA
"GRAND" SE SROZAO! Prodaje se za KIKIRIKI, malo im fali da završe na KABLOVSKOJ!

Iako je ekipa muzičkog šoua "Zvezde Granda" prošle nedelje počela da snima emisije za novu sezonu, koja je već u ozbiljnom zaostatku u odnosu na sve prethodne zbog toga što se i dalje ne zna na kojoj televiziji će se uopšte emitovati, iz dana u dan "Grandu" cena opada, pa je trenutno niža i do tri puta nego što je bila.

 

Foto: printscreen/TVPRVA

 

 

Kako Republika saznaje, ni Željko Mitrović nije želeo da pravi nikakve ustupke bivšem prijatelju i saradniku Saši Popoviću, koji ga je molio da ih ponovo primi pod okrilje Pinka, već je ponudio realne uslove, kakve diktira trenutna situacija na tržištu.


- Mitrović je Saši dao svoje uslove, nije isključiv po pitanju takmičenja za koje bi mogao da nađe mesta u svojoj programskoj šemi, ali spreman je da plati onoliko koliko je realno, a to je i do tri puta manje nego što je do sada "Grand" zgrtao od TV Prve. Novi vlasnici, koji su preuzeli Prvu od Grka, zatekli su taj robovlasnički ugovor, koji ove jeseni ističe, a po kome su "Grandu" isplaćivali mnogo veći novac od realne vrednosti tog formata. Pošto nisu ludi da potpisuju novi takav ugovor, Popović je prinuđen da traži nove emitere. Tako je i došao Mitroviću na penal, da mu on diktira pravila. Na kraju će se "Zvezde Granda" prodavati za kikiriki, budu li ovako nastavili - kaže za naš list dobro upućen izvor.

Foto: Printscreen/Youtube, Grandonline

 

Kako dalje otkrivamo, vlasnik Pinka se s direktorom "Granda" igra kao mačka s mišem, pa mu postavlja razne uslove, na koje unapred zna da ovaj nikako ne može da pristane.


- Željko je Saši čak rekao da može na Pink, ali samo pod uslovom da promeni naziv u "Zvezde specijal" da bi izbegao da se "Grand" pominje na njegovoj televiziji - priča naš sagovornik i dodaje:


- Mitrović je u takvoj poziciji da na sve načine može da se i šali s nekadašnjim partnerom, pa to verovatno i radi. Jasno je da u žiriju neka velika imena poput Svetlane Cece Ražnatović ili Aleksandra Milića Milija sede upravo zbog naziva "Zvezde Granda", ali i emitera koji ima nacionalnu frekvenciju. Kad bi završili na kablu, verovatno više ni Đorđe David ne bi ostao da žirira u takvim okolnostima, pa bi morali da skupljaju nove članove žirija s konca i konopca i takmičenje bi se tako pretvorilo u neko mnogo niže klase, sa žirijem amatera.


Zvezde "Granda" bi se na Pinku izbavile iz Popovićevog ropstva

Kako su Željku Mitroviću muzika i muzička takmičenja samo jedna od delatnosti kojima se bavi, dok je Saša Popović ceo život posvetio samo tome, tako im se i ugovori koje su imali s kandidatima u mnogome razlikuju.


- Vlasnik Pinka svoje zvezde i zvezdice prosto nije vezivao tim robovlasničkim ugovorima. Oni su bili u obavezi eventualno da se pojave na dva-tri slavlja kompanije i otpevaju nešto kao specijalni gosti, dok je Popović imao višegodišnje ugovore, koji su potpisivani i na devet-deset godina, u kojima bukvalno on ima svu vlast nad takmičarima. Oni po tome onda ne smeju da se pojave nigde dok njega ne pitaju i plus mu plaćaju abnormalan procenat od nastupa. Zbog toga bi oni bili najsrećniji kad bi završili pod okriljem ružičaste televizije jer bi to značilo da će se konačno izbaviti iz Popovićevog ropstva i postati slobodni ljudi.

 

Foto: printscreen

 

Lea Kiš i "Grand parada" ostaju na kablu

Za razliku od takmičenja "Zvezde Granda", koje je na TV Prva izgubilo svoj udarni termin subotom u 21 sat, format "Nikad nije kasno", sa Žikom Jakšićem na čelu, uleteo je umesto njih na pomenutoj televiziji s nacionalnom frekvencijom, dok se druge emisije poput "Nedeljno popodne s Leom Kiš" ili "Grand parade" još od prošle godine emituju samo na kablovskoj.

- Lea Kiš je odavno odlučila da s autorskom emisijom pređe na kabl i njena emisija ne zavisi od "Granda", tako da se normalno emituje. "Grand parada" i "Grand magazin" takođe ne zavisi od sudbine "Zvezda Granda", kao, na primer, emisija "Zvezde Granda, specijal", koja se još ne emituje jer ide u paketu sa samim takmičenjem - zaključuje upućeni izvor za naš list.