PREMINUO brat Aca Pejovića! Pevač ne može da se oporavi od PORODIČNE TRAGEDIJE!


IZVOR: Republika - 28.07.2022 | 10:30


Aco Pejović prisetio se tragedije koju nikada neće zaboraviti.

Foto: Printscreen RTV Pink
PREMINUO brat Aca Pejovića! Pevač ne može da se oporavi od PORODIČNE TRAGEDIJE!

Aco Pejović jedan je od naših najpoznatijih i natraženijih pevača, ali put do slave i uspeha nije bio nimalo lak. Naime, Aco je napustio porodični dom sa svega 14 godina, kada se iz Prijepolja preselio u Podgoricu kako bi se školovao, a tamo je živeo u školskom domu.

Foto: ATA Images

Aco Pejović

1976. godine je njegova majka imala blizanačku trudnoću, a na porođaju je greškom lekara jedna beba umrla. Brat koji je preživep je dobio ime Radojia po junaku iz epske pesme ''Mali Radojica''.

- Mada je i tada postojao ultrazvuk, čuveni lekar iz Beograda nije video da je reč o dve bebe i ta katastrofalna greška dovela je do tragičnog ishoda jer se jedna beba bukvalno ugušila. Brat koji je uspeo da preživi imao je samo kilogram i četiristo grama na rođenju, a dobio je ime Radojica, po čuvenoj narodnoj epskoj pesmi "Mali Radojica", o čijoj je hrabrosti i izdržljivosti ispevana legenda. Vremenom sam to prihvatio kao Božiju volju - rekao je Pejović jednom prilikom i dodao:

Foto: Promo

Aco Pejović o bratu

- Ne pitam sebe šta bi bilo kad bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega - zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš. Zato smo svi mnogo pazili mlađeg brata, koji je danas momčina od dva metra i bavi se košarkom u našem rodnom gradu - rekao je Pejović.

Foto: ST/Dragan Kadić

Aco Pejović o porodičnoj tragediji

Kako je tada rekao  nikada neće zaboraviti bol i šok koji su svi osetili.

- To je bio šok za sve, ali i za mene koji sam bio klinac. Prošlo je mnogo godina, ali jedna slika mi je ostala urezana u sećanje - kako otac izlazi uplakan iz bolnice. Bio sam dete i to me je mnogo pogodilo, da moj otac plače. Nikada neću zaboraviti očeve suze - iskren je bio pevač, prenosi Stil.

BONUS VIDEO: