ISKREN DO BOLA! Nakon HAPŠENJA Lazić nas ugostio u Brestaču, pa priznao: "Posle treće svađalice, uvek završim u PRITVORU!" (VIDEO)


IZVOR: Tijana Cvejanović - 29.04.2022 | 19:00


Ove godine sam otvorio rakiju koju smo pokojni otac Milan i ja pekli dok je bio živ. Taj naziv smo dali jer se posle treće čašice uvek nešto desi. Pobijem se, posvađam ili budem iza rešetaka, otkriva folker

Foto: ST/ P. Divan
ISKREN DO BOLA! Nakon HAPŠENJA Lazić nas ugostio u Brestaču, pa priznao: "Posle treće svađalice, uvek završim u PRITVORU!" (VIDEO)

Pevač Darko Lazić Međunarodni praznik rada ove godine proslavlja u krugu najmilijih, pa s porodicom u Brestaču roštilja i odmara se. Folker je ugostio našu ekipu, pa nam je pokazao kako se provodi s familijom kada se okupe i ručaju u dvorištu porodične kuće.

 

 

Darko kaže da kumove i komšije uvek posluži rakijom koju je pekao još dok mu je otac Milan bio živ, a koju je nastavio da peče po receptu koji je davno naučio. Priznao je da svi u kući rakiju zovu svađalica jer ga natera da bude agresivan, da se bije, pa zbog toga završi u pritvoru, kao što se dogodilo i pre nekoliko dana.

Foto: ST/ P. Divan

Darko Lazić Brestač

 

- Za ovaj praznik uglavnom smo porodično u prirodi, ali ove godine smo rešili da budemo kod kuće u Brestaču. Sada je neka mirnija varijanta, dolazi nam kum, pa zajedno roštiljamo u dvorištu, spremamo pečenje i odmaramo se. Kod nas je sve domaće, slanina, luk iz bašte, ma sve. Moj brat i ja obično spremamo trpezu, ručak, a i večeru, žene se odmaraju jer mi imamo svoje recepte kako da spremamo najbolji roštilj. Uz to, obično ide i neka rakijica, nazdravi se i ceo dan provedemo napolju s decom. Volim da uzmemo neko malo prase, pa usolimo sve na stolu i pravo na žar. Imamo rakiju koju smo pravili moj pokojni otac Milan i ja. U specijalnim prilikama uvek njom nazdravljamo. To je posebna rakija, spremljena po tajnom receptu. Ovu rakiju zovemo svađalica jer je opaka! Kad popijemo više od tri čašice, umemo da se posvađamo u kući. Natera me da budem agresivan, da se pobijem ili završim iza rešetaka. Svako, ko dođe kod nas, mora da bude tretiran kako treba, onako domaćinski - kaže Darko.

Lazić je potom ispričao da mu je puno srce kada se deca igraju u dvorištu:

Foto: ST/ P. Divan

Darko Lazić

 

- Sad, kad je počelo lepo vreme, više sam u Brestaču i Pećincima, ali najviše zbog deteta. Alekseja stalno dovodim, od dvorišta smo napravili igralište. Volim što je dete na svežem vazduhu, ali uveče mora da se ulazi u kuću. Ovo je selo, uveče je sveže, ali leti je milina. Tu su deca mog brata, od familije, pa je uvek vika i dreka. Inače sam na relaciji Novi Sad - Brestač, a u Beograd dolazim najviše i samo zbog posla.

Foto: ST/ P. Divan

Darko Lazić sa sinom

BONUS VIDEO: