ZVANIČNA IZJAVA BRANISLAVA LEČIĆA: Spreman sam za poligraf, neću se NAKLJUKATI SEDATIVIMA!


IZVOR: Republika - 23.03.2021 | 08:27


Branislav Lečić naveden je od strane glumice Danijele Štajnfeld kao njen silovatelj koji ju je 7. maja 2012. godine svojim automobilom odvezao u nepoznatom pravcu i napastvovao. Glumica je svoju izjavu sa dokazima predala Višem javnom tužiilaštvu, a glumac je juče dao dve izjave, dok je treću zvaničnu sada obelodanio.

Foto: Printscreen/N1

Lečić poriče silovanje... Danijela i Branislav

Lečić je izjavio da će se odazvati na svaki poziv nadležnih i oštro demantovao navode Štajnfeldove:

- Povodom navoda Danijele Štajnfeld, koje su juče preneli gotovo svi mediji, slobodan sam da informišem srpsku javnost o sledećem: Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! - stoji u Lečićevoj izjavi i dodaje:

Foto: instagram.com/branislavlecic

Neće biti na sedativima... Lečić

- Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem da nemam nameru da napištam teritoriju Republike Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja! Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima.

- P.S. Bez "nakljukavanja" sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lekova i bez prethodno predočenih mi pitanja! - navodi se u izjavi.