Severina uvukla sina u skandal radi lične promocije: Reagovao i Popović, psihijatar joj poručio da ga hitno poseti!


IZVOR: Jutarnji.hr - 17.10.2019 | 21:39


Nakon što je Severina optužila školu koju pohađa pevačicin sin Aleksandar za zlostavljanje deteta, bivši suprug Milan Popović progovorio je i tim optužbama i o incidentu o kojem je Severina govorila.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Milan Popović i Severina Kojić

- Još nemam službeni izveštaj iz škole koje sam zatražio, ali na osnovu informacija koje imam, došlo je do incidenta koji je isprovociran od strane Igora Kojića - kaže Milan Popović. 

- Igor Kojić je isprovocirao taj incident svojim nasilnim i neprimerenim ponašanjem, zbog čega je škola zvala policiju - kaže Popović.

- Mogu vam reći da sam se čuo s detetom u tom trenutku i tu nema riječi o bilo kakvom zlostavljanju. Incident je isprovociran da se napravi senzacija. Isprovociran je iz dva razloga - prvi je da se napravi senzacija kako bi se pažnja javnosti usmerila na Severinu zbog promocije njene nove turneje, a drugi je taj što smo trenutno u očekivanju veoma bitne presude u jednom od postupaka koje vodimo. Kao i nekoliko puta dosad, u iščekivanju bitne presude sa Severinine strane je bilo ovakvih javnih istupa u kojima ona proziva institucije te time vrši pritisak u nadi da će to na neki način pomoći konačnoj presudi u postupku - smatra Popović i dodaje da je u pitanju pokušaj zastrašivanja.

Foto: youtube.com/Domace Emisije

Severina Vučković

Severina je na pres-konferenciji optužila Milana da je "platio kampanju Milana Bandića, a škola je pod gradskom upravom", a otac deteta Vučkovićeve odgovara na njene besmislene navode.

- To smo već od nje čuli. Za neke od tih kleveta već se vodi kazneni postupak i nadam se da će se to rešiti uskoro. Za direktoricu škole mogu reći da je izuzetno profesionalna, ta škola je jedna od najboljih škola u Zagrebu i imam samo reči hvale i za učiteljice i za čitavu organizaciju škole. Iz informacija koje imam trenutno, škola je tog dana postupila u skladu s pravilima škole i struke i iz ovog što ja znam, na postupke škole nisu uticali nikakvi lični stavovi - kaže Popović.

- Da sam u bilo kojem trenutku posumnjao da se tu radi o bilo kakvom zlostavljanju, prvi bih stao na stranu majke i napravio sve što je u našoj moći da zaštitimo dete. Moja procjena je da tu nema zlostavljanja te da je inscenirani incident. Takođe, tog dana je advokat čekao u automobilu ispred škole, a i sama Severina se pojavila u školi pola sata kasnije, jer je dete zaboravilo torbu u školi. Dakle, ona je bila u blizini i cela stvar je namerno isprovocirana", tvrdi on.

Takođe, osvrnuo se i na to što je Severina na pres-konferenciji imenima prozvala dve učiteljice.

Foto: Privatna arhiva, Prntscr TV Prva

Severina i Milan

- Od te dve učiteljice koje Severina pominje, jedna, Petra, u toj školi ne radi već godinu dana. Dakle, tu se nije ništa dogodilo, rađeno je po čistom scenariju. Ovo je zloupotreba našeg djeteta u svrhu njene promocije. Ovo je obežavanje našeg deteta da je zlostavljano i iznošenje detalja iz života našeg deteta koje je zabranjeno po svim pravilima struke i normalnog roditeljskog ponašanja - smatra Popović i dodaje da ga ovakav Severinin prestup nije iznenadio.

- Ništa me više ne šokira, na svakakva iznenađenja sam spreman, šokiralo me jedino u smislu da se opet iznose stvari koje se tiču našeg deteta, iako vrlo dobro zna da to nije u njegovom interesu - zaključuje Popović.

Severinine tvrdnje komentisala je direktorka škole Ljiljana Klinger.

- Ja to nisam videla, ali znam o čemu govorite, telefoni ne prestaju zvoniti. Naravno da je to sve fikcija, ali vodi se niz procesa i budući da se radi o detetu, vama je jasno da ću se suzdržati od izjava - kazala je. 

Foto: e-stock/S. FILIPOVIĆ

Severina

Podsjećamo, Severina tvrdi da su učiteljice zlostavljale njenog sina Aleksandra u školi.

- U petak se dogodio incident u školi u koju ide moje dete, gde su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile i telesno i fizički povredile, te ga dva sata zadržavale i nisu puštale da ga preuzme moj suprug jer ja nisam mogla da dođem po njega - kazala je.

Inače, ugledni zagrebački psihijatar Herman Vukušić, na svom Fejsbuku komentarisao je Severinu pres-konferenciju.

On je zgrožen postupkom Vučkovićeve i poručio je da se hitno dođe u njegovu ordinaciju:

"Nemam reči. Estradna umetnica, Severina Kojić, danas je na pres-konferenciji, umesto najavljene teme, sasula niz nepotkrijepljenih uvreda i optužbi na račun škole koju pohađa njen sin, Grada Zagreba kao administrativne jedinice, gradonačelnika Milana Bandića i Centra za socijalni rad Grada Zagreba - podružnica Maksimir.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Severina Vučković

Podsetimo se da se ovde radi o osobi koja je svojedobno fotografije svojeg maloletnog deteta delila po društvenim mrežama, a sudskoj presudu o podeljenom roditeljskom starateljstvu (inače moderni europski standard) dočekala je na nož.

U tom smislu aktivno je podupirala i otmicu deteta od strane majke u slučaju malog Cesara u Splitu.

Kada sam pročitao njene izjave na današnjoj pres-konferenciji stekao sam utisak pokušaja manipulacije medijima i široj javnosti senzibiliziranoj slučajem u Zadru, a sve u svrhu svoje lične koristi (na štetu interesa svog deteta).

Tužno, žalosno i treba da poseti moju ordinaciju", napisao je Vukušić.