ZIMSKI TALAS POGODIO BALKAN! Prvi sneg i orkanski vetar zavejali KOMŠIJE, sledi novi LEDENI UDAR za samo 7 dana!


IZVOR: Republika - 18.11.2023 | 22:10


Nadležni meteorolozi najavili su da će nas tokom narednih dana zadesiti pravi zimski talas, koji će zahvatiti veći deo Balkana.

Foto: instagram
ZIMSKI TALAS POGODIO BALKAN! Prvi sneg i orkanski vetar zavejali KOMŠIJE, sledi novi LEDENI UDAR za samo 7 dana!

Nakon prethodnih prolećnih temperatura, koje su obeležile kraj oktobra i početak novembra, juče su se prvi put ove godine zabelele planine u Srbiji. Međutim, to nije bilo sve - zimska oluja je stigla i u susednu Rumuniju, prouzrokujući velike probleme u saobraćaju.

 

 


Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, može se videti da je naselje Bisoka u potpunosti zavejano, a snežna mećava i jak vetar su napravili pravi kolaps u saobraćaju. Ovo je samo početak, jer nas u narednih sedam dana očekuje još jedan ledeni talas. Prema prognozama, predeli iznad 500 metara nadmorske visine će biti zatrpani snegom, a orkanski ledeni vetar će duvati brzinom od 17 do 24 m/s.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Prvi zimski talas koji je zahvatio Balkan, doneo je i sneg u Srbiju. Kako prenosi instagram profil "hailz_srbija", sledeći ledeni talas nas očekuje za manje od 7 dana. Večeras se očekuje oluja u većem delu Srbije, a meteorolozi su najavili da će jak i olujni severozapadni vetar duvati do kraja dana, sa udarima od 60 do 85 km/h.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


U drugom delu večeri, na severozapadu zemlje očekuje se delimično vedro vreme, dok će u ostalim krajevima biti umereno do potpuno oblačno, sa lokalnom pojavom kiše u nižim predelima i kratkotrajnim snegom u brdsko-planinskim predelima. Padavine će prestati tokom noći, osim na jugoistoku Srbije gde se mogu očekivati do jutarnjih sati.

 

 

 

 

BONUS VIDEO